Keskellä Hollywoodin kulta-ajan unelmaa

Hollywoodin kulta-ajan alkupuolella piskuisesta Palm Springsistä kasvoi yhtäkkiä tapahtumien keskipiste, kun suositut elokuvatähdet alkoivat viettää vapaa-aikansa tässä aavikkokylässä.

Hollywood-tähdet kerääntyivät tälle palmupuiden koristamalle keitaalle, joka sijaitsi hyvän matkan päässä parrasvaloista ja paparazzeista. Palm Springs sopi myös täydellisesti tähtien sopimuksiin, joita ne tekivät studioiden kanssa. Sopimuksen allekirjoittaneiden tähtien oli oltava tarvittaessa kahden tunnin sisällä kuvauspaikalla Los Angelesissa. Tähän aikaan vielä varsin tuntematon Palm Springs sattui olemaan sopivasti kahden tunnin matkan päässä studioilta.

IMG_2599

Kun Frank, Audrey, Paul ja Marilyn kerääntyivät Palm Springsiin, heidän loistelias elämäntyylinsä seurasi perässä. Näin syntyi ”Movie Colony” -naapurusto, joka oli täynnä tähtien omistamia taloja. Tähdet viettivät aikaansa erityisesti tennisklubeilla, ja vuoden 1963 Sports Illustrated -lehden artikkelissa tennistä kutsuttiinkin ”Hollywoodin peliksi”. Alueelle syntyi tyylikkäitä hotelleja arvovieraille ja heidän tuttavilleen. Näin yleistyi myös trendi siemailla cocktaileja uima-altaan reunalla.

Myöhemmin 1970-luvulla uudistunut idolikunta alkoi suosia muita kohteita ensisijaisina pakopaikkoinaan. Ennen Palm Springsin loiston sammumista ryhmä intohimoisia suojelijoita syöksyi alueelle turvaamaan alueen perinnön. Ajan myötä tämä keidas nousi jälleen jaloilleen.

Nykyään Frank Sinatran koti pianonmuotoisine uima-altaineen ja muut pyhäinjäännökset ovat ikääntyneet sen verran hyvin, että niistä on tullut aikakapseleita. Sama pätee myös moniin muihin kuuluisiin paikkoihin, jotka viihdyttävät vieraita edelleen samaan tapaan kuin vuonna 1959.

Kuuluisissa kulta-ajan majapaikoissa voi myös yöpyä. Riviera Palm Springs on paikka, jossa Dean Martin lepäili uima-altaan reunalla ja Elvis harjoitteli bändinsä kanssa ennen tulevia kiertueitaan. L’Horizon Resort & Spa taas oli Tuntematon ratsastaja- ja Lassie-elokuvien tuottajalle Jack Wratherille ja hänen korkean tason ystävilleen, kuten Reaganeille, rakennettu huvila. Kolmas kiinnostava paikka on Willows Historic Palm Springs Inn, jossa ovat yöpyneet niin Albert Einstein kuin monet nykypäivänkin tähdet.

Illallisen ja drinkit voit nauttia vanhan ajan pianobaarissa ja Rat Packin kantapaikassa Melvyn’s Restaurantissa, joka voittaa nykypäivän ravintolat mennen tullen. Nauti paikallisesti tuotettua ruokaa ja sukella samalla Hollywoodin historiaan Copley’s on Palm Canyonissa, joka sijaitsee Cary Grantin aikoinaan omistamassa, 557 neliömetrin kokoisessa espanjalaistyylisessä maalaistalossa. Jos haluat ruokailla uima-altaan äärellä, varaa pöytä Purple Palm -ravintolasta, joka sijaitsee historiallisessa, aikoinaan mafiapomon omistamassa Colony Palms Hotelissa. Siellä kävivät aikoinaan ohjaaja Howard Hughes ja näyttelijä Zsa Zsa Gábor.

Entisaikojen tähtien suosiman pienen kaupungin kaduilla vallitsee edelleen häivähdys vanhan Hollywoodin tunnelmaa. Vaikkemme voi taata, että jokin studiopomo tekee sinusta uuden Marilyn Monroen Palm Springsin lomallasi, saat joka tapauksessa nauttia loisteliaasta lomasta.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*