Kaustisen kansanmusiikkijuhlat

Jo vuodesta 1968 lähtien järjestetty Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on suomalaisen kansanmusiikin ja -tanssin suurtapahtuma. Viikonmittaista festivaalia juhlitaan tänä vuonna 9 – 15.7.2018, nyt 51. kertaa. Kansanmusiikkijuhlat tarjoilevat kotimaista ja kansainvälistä folk-musiikkia, satoja esiintymisiä sekä puskasoittoja ja nuotiojameja.

Kaustisten kansanmusiikkijuhlat on Pohjosimaiden suurin kansamusiikkitapahtuma ja Suomen suosituin kotimaisen musiikin ja kansantanssien festivaali. Seitsemänpäiväinen musiikkifestivaali kerää joka vuosi tuhansittain kävijöitä, joista monet ovat festivaalikonkareita jotka palaavat Kaustisille joka vuosi.

Koko perheen musiikkifestivaali avataan maanantaina 9.7.2018. Joka vuosi tapahtumalla on tietty teema, joka sävyttää festivaaliohjelmaa. Tänä vuonna festivaaliteemana on luonto ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlat starttaavatkin 20 kilometrin mittaisella yövaelluksella Kaustisen kauniissa luontomaisemissa. Lue lisää, mitä Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit tarjoavat tänä vuonna.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat

Kuva: pixabay by matmammans

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat 2018

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on jo viidenkymmenen vuoden ajan tarjoillut sekä kotimaista että ulkomaalaista musiikkia ja tanssittanut festivaalikävijöitä.

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit ovat ainutlaatuinen kattaus sekä tunnettuja suomalaisia artisteja että aloittelevia muusikintekijöitä. Vuonna 2018 odotetuimmat suomalaiset artistit ovat Egotrippi, Suvi Teräsniska ja Virve Rosti. Ulkomaalaisia nimiä on tänä vuonna aina Haitilta ja Kolumbiasta asti. Kolumbialainen Dj KillaBeatMaker soittaa viikonloppuna ja Folk Dance Group SegaDipi vierailee Kaustisilla Virosta.

Tänä vuonna festivaaleilla nähdään myös pelimannimusiikkia. Uusi Pelimannit-konserttisarja sisältää pelimannimusiikkia ja tarinankerrontaa.

Omaleimasta festivaaleilla on aina ollut yhdessä tekemisen meinkinki ja Kaustisen kansanmusiikkijuhlat painottavat erityisesti musiikin sosiaalista puolta. Festivaaliviikon aikana Kaustisella on aina nähty useita nuotiojameja, ja jamiworkshopit onkin nykyään osa virallista ohjelmaa. Tänä vuonna nähdään myös tanssijamiworkshoppi, johon kaikki voivat tulla tanssimaan, oppimaan ja pitämään hauskaa. Lisäksi festivaali tarjoilee erilaisia workshoppeja ja opetustuokioita, kuten esimerkiksi ukulele-työpaja.

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalien ohjelma rakentuu joka vuosi tietyn teeman ympärille. Tänä vuonna kansanmusiikkiviikon teema on luonto. Viikon aikana pohditaan luonnon vaikutusta inspiraatioon, sointiin ja musiikin kierrättämiseen. Luonto näkyy ohjelmassa ja festivaali starttaakin parinkymmenen kilometrin yövaelluksella.

Folk festivaalit

Kuva: pixabay by 12019

Suosittu suomalaisen musiikin festivaali

Nyt 51. kertaa järjestettävä kansanmusiikkifestivaali on suosittu koko perheen festivaalitapahtuma, joka houkuttelee monipuolisella ohjelmallaan useita kymmeniä tuhansia kävijöitä vuosittain. Viime vuonna Kaustisen kansanmusiikkijuhlat houkuttelivat ennätysmäärän kävijöitä Kaustisiin. Festivaalikävijöitä oli viime vuonna yli 50 000. Vuonna 2017 lipunmyynti kasvoi jopa neljänneksen edellisvuoteen verrattuna.

Perinteisesti Kaustisen kansanmusiikkijuhlaviikot olivat pääosin kansanmusiikkifestivaalit, mutta nykyään Kaustisen kansamusiikkijuhlat ovat kulkeneet kohti populaarimusiikkia ja esiintyjistä löytyy myös pop-tähtiä. Kaustisen Folk Music Festival on kuitenkin säilyttänyt vahvan folk-tunnelman ja kansanmusiikki ja -tanssi on pääosassa festivaaleilla. Kaustisen kansanmusiikkijuhlat on kohtaamispaikka, joka on avoin kaikille tyyleille ja vieraille.

Kaustinen Folk Music Festival Info

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat järjestään heinäkuun 9-15 päivä. Päiväliput maksavat 32 – 37 euroa, viikonloppulippu 65 euroa ja koko viikon festivaalipassi maksaa 155 euroa. Lapset pääsevät mukaan hieman edullisimmilla lasten lipuilla.

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat täyttivät viime vuonna 50-vuotta, ja tänä vuonna on puolestaan Kaustisen kaupungin vuoro juhlistaa 150-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden kunniaksi kaupunki tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn ensimmäisenä festivaalipäivänä, maanantaina 9.7.2018.

Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit on ainutlaatuinen kattaus suomalaista musiikkia ja kulttuuria, unohtamatta ruokaa ja juomaa. Musiikin ja tanssin lisäksi festivaaleilla on myös ruokakulttuurin kirjoa. Nykyään yhä enemmän myös kasvisruokavaihtoehtoja.

Kansanmusiikkifestivaalit

Kuva: pixabay by maxmann

Festivaaleilla ei ole järjestetty majoitusta tai leirintäaluetta, mutta Kaustisilla on monia hotelleja ja majataloja, joista valita. Kaustisten Pohjan-Veikon leirintäalue ja Mosala Caravan leirintäalue ovat yleensä festivaalikävijöiden suosiossa. Noin 10 km päässä festivaalialueelta on myös lomakyliä, joista voi vuokrata mökkejä. Majoitusvaihtoehtoja voi etsiä helposti ja nopeasti Expedian sivuilta.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*