Karibialle Kolumbiaan – Uskomattomia rantoja sekä viehättäviä kaupunkeja

Kukapa ei haluaisi Karibialle aurinkoon palmujen katveeseen. Merirosvokertomusten legendaarinen Karibian meri on todellisuudessa juuri niin idyllinen ja koskematon kuin tarinoissakin – jos vaan tietää minne mennä! Kolumbia on kiistatta yksi parhaita Karibian kohteita. Se on kaikkiaan maisemiltaan äärimmäisen monipuolinen maa: on vuoristoa, sademetsää, hiekkarantoja, historiallisia ja moderneja kaupunkeja, sekä kaikkea näiden väliltä. Kolumbian Karibian rannikko on näistä se, joka tarjoaa idyllisiä hiekkarantoja sekä kauniita historiallisia kaupunkeja jylhän Sierra Nevadan vuoriston juuressa.

Karibialle Kolumbiaan – Kolumbian Karibian rannikko tarjoilee idylliset hiekkarannat sekä tunnelmalliset kaupungit!

Karibialle tayrona

Tayronan kansallispuisto. © Expedia

Kolumbia on yhä 1980- ja 90-luvun huumesotien sekä sisällissotiensa vuoksi vaarallisen matkakohteen maineessa. Kolumbia on kuitenkin näistä ajoista muuttunut valtavasti turvallisempaan suuntaan, eikä maassa matkustaessa saata edes aistia menneiden vuosien levottomuutta. Kolumbian maine laahaa siis auttamatta tapahtuneen kehityksen perässä. Pablo Escobarin huumeimperiumin kukistuttua on valtio saanut ohjat jälleen vankasti käsiinsä ja mullistanut maan yleisen turvallisuuden, joka on tätä nykyä erittäin korkealla tasolla, erityisesti turistien suosimilla alueilla.

Tässä kirjoituksessa esittelemme Karibialle mieliville Kolumbian Karibian alueen mielenkiintoisimpia kohteita, jotka tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisia rantaelämyksiä.

Cartagena – Karibian helmi on historiallinen ja tunnelmallinen rantakaupunki

Karibialle matkatessa ei sovi missään nimessä unohtaa Cartagenaa. Joskus myös Karibian Helmeksi kutsuttu Cartageana on erittäin viehättävä historiallinen kaupunkikohde ja se on Barranquillan jälkeen Kolumbian Karibian rannikon toisiksi suurin kaupunki.

Karibialle cartagena

Cartagenan vanhakaupunki © Expedia

Cartagenan historiallisten muurien ympäröimä vanhakaupunki on kerrassaan ihastuttava alue. Kolonialaistyylinen arkkitehtuuri värikkäine, mataline taloineen luo tälle ravintoloiden, gallerioiden ja pikkupuotien täyttämälle alueelle sen omaleimaisen tunnelman. Cartagenan Vanhankaupungin muureilla käveleskeleminen on valloittava elämys erityisesti auringonlaskun aikaan, jolloin Karibian rannikko pistää parastaan. Historiallisen muurin terasseilla istuskelu vanhojen tykkien lomassa, ja oranssin auringon värjäämälle Karibialle tuijottaminen trooppisen tuulen syleilemänä on elämys vailla vertaa.

Karibialle 3

Ihmiset nauttimassa auringonlaskusta Cartagenan muureilla. © Expedia

KAribialle 4

Salud! © Expedia

Santa Marta ja sen ihastuttavat lähialueet

Noin 300 kilometrin päässä Cartagenasta sijaitsee Santa Marta, joka on niin ikään viihtyisä kaupunki Karibian rannalla, joskin paljon Cartagenaa pienempi. Santa Marta toimiikin monille enemmänkin välietappina tai keskuksena, josta voi tehdä päiväretkiä lähialueen uskomattoman hienoihin kohteisiin. Taganga on yksi näistä aivan kivenheiton päässä sijaitsevista kylistä Santa Martan lähistöllä. Tämä kalastajakylän tunnelman omaava rantakohde on erityisesti sukellusharrastajien suosiossa, mutta jo pelkästään kirkkaat vedet ja idylliset hiekkarannat ovat syy saapua visiitille Tagangaan.

Karibialle taganga

Tagangan lahti © Expedia

Tayronan luonnonpuisto on kenties se kaikista mahtavin nähtävyys Kolumbian pohjoisrannikolla. Laaja luonnonsuojelualue tarjoaa tarpomista koko päiväksi, jolloin pääsee ihailemaan Karibian lähes koskematonta rantaidylliä palmujen katveessa. Tayronan puistoon pääsee Santa Martasta vaivaisessa 45 minuutissa, ja on todellinen must see –kohde Karibian monipuolisessa idyllissä. Alueelle saapuessa peritään sisäänpääsymaksu, joka on n. 15 euron luokkaa. Puistossa pääsee halutessaan yöpymään rantamajoissa tai riippumatoissa, hyttysverkkojen peittelemänä.

Karibialle 5

Tayronan vaelluksen ”päätepysäkki” © Expedia

Ranta-alueiden eliittiä edustaa myöskin Costeño beachin ympäristö, noin tunnin matkan päästä Santa Martasta. Täällä rannat ovat vieläkin koskemattomampia kuin edellä mainituissa kohteissa, ja pääsee halutessaan uiskentelemaan myös Sierra Nevadalta Karibialle laskevien jokien murtoveteen. Mikäli haluaa vaihtelua rantaelämään, voi hypätä bussin kyytiin, joka kuljettaa sinut viehättävään Mincan kylään. Minca sijaitsee korkeammassa ilmanalassa ja sen kukkuloilta pääsee näkemään Karibian jälleen uudesta vinkkelistä sademetsän syleilyssä.

San Andrés & Providencia – Paratiisisaaret ja seitsemän turkoosinsävyn meri

Cartagenasta tai muista suurista Kolumbialaiskaupungeista pääsee näppärästi lentäen San Andrésin saarelle, joka on vieläkin loitompana kaupunkien vilskeestä. Ultimaattinen elämys on ottaa vielä San Andrésilta katamaraani naapurisaari Providencialle. Saari on lähes niin koskematon kuin vain olla ja voi, eikä sieltä esimerkiksi löydy yhden ainoata isompaa hotellia, vaan ainoastaa majataloja ja rantamökkejä. Nämä kohteet kannattaa painaa mieleen!

Karibialle 6

Providencian rannoilta © Expedia

 

Karibialle mielivän kannattaa siis laittaa Kolumbia korkealle omalla prioriteettilistallaan! Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

 

 

Karibialle

San Andrés © Expedia

Karibialle 9

Auringonottoa Providencialla

Karibialle 7

Koskematon Providencia © Expedia

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*