Kuopiota ympäröivä Kallavesi

Kallavesi on Pohjois-Savossa, Kuopion rannalla sijaitseva järvi. Tämä Suomen kymmeneksi suurin järvi on tiputeltu täyteen pienempiä saaria, joita on järvessä yli 700 kappaletta.

Kallavesi ja sen tuhannet kauniit saaret ovat tunnettuja kesälomakohteita. Alueella on tuhansittain lomamökkejä ja Kallavesiristeilyt kimaltelevassa järvimaisemissa ovat kesäisin erittäin suosittuja.

Kallaveden sisävesiristeilyt

Risteilyt Kallavedellä esittelee Suomen järviluontoa parhaimmillaan. Risteily Kallavedellä on mukava tapa viettää kesäpäivää perheen tai ystävien kanssa. Kuopion vierasvenesatamasta lähtee päivittäin yleisiä risteilyitä, jotka kiertävät eri reittejä.

Kallavesi

Kuva: Pixabay by MikaelT[/caption]

Kallavedellä kulkee jopa kahdeksan eri risteilijää päivittäin, ja reiteistä ja teemoista on mistä valita. Risteilyllä voi tutustua Kuopion rantoihin, vierailla Alahovin viinitilalla Vaajasalossa tai suunnata Hietasalon saareen, josta löytää seudun upeimmat hiekkarannat.

Kesäisin Kallavedellä tehdään myös monenlaisia teemaristeilyjä: Kuopiosta voi hypätä esimerkiksi saunalauttaan. Risteilyjen ohjelmiin kannattaa tutustua ennalta, sillä jotkut niistä tarjoavat musiikkia ja teatteria. Voit myös tilata yksityisen risteilyn ystäväporukalla esimerkiksi Koski-Laiva Oy:ltä.

Vuonna 2018 on aloitettu myös opastetut risteilyt Kallavedellä. Opastetulla risteilyllä nautit paitsi maisemista mutta myös opit paikallista historiaa. Risteilyllä kerrotaan Kallaveden syntytarinaa paikallisine perinne lauluineen ja tarinoineen. Opasristeilyä toteuttaa Roll Risteilyt ja Kuopion Oppaat RY, ja risteilyn hinta on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 10 euroa.

Risteilyt Kallavedellä ja Saimaalla

Kuopiosta lähtee myös pidempiä risteilyitä kohti Saimaata. Kuopiosta on risteily Iisalmelle, jonka varrella koet upeat Ylä-Savon maisemat. Lisäksi Kuopiosta kulkee risteilyreitti Lappeenrantaan. Suurin osa risteilyistä lähtevät Kuopion matkustajasatamasta.

kallaveden sisävesiristeilyt

Kuva: Pixabay makoivu80[/caption]

Kesällä on myös tarjolla kahden päivän mittainen sisävesiristeily Kuopiosta Savonlinnaan M/S Puijolla. Heinäveden risteily Savonlinnaan kulkee sulkukanavia pitkin ja läpi Saimaan historiallisten vesiliikennereittien.

Myös omatoimiveneilijöille Kuopio on erinomainen kohde. Kuopion retkisatamaverkosto on Suomen suurin ja Kallavedeltä löytyy upeita rantautumispaikkoja.

Kuopion matkailu

Kuopio on todellinen kesäkaupunki, joka ihastuttaa Kallaveden ympäröimänä kauniina kesäpäivinä. Jos matkaat Kallavedelle, älä unohda tutustua Kuopion monipuoliseen kulttuuritarjontaan.

Kuopion sydän on Kuopion tori, joka on kesäisin vilkas ja eläväinen. Kuopiossa järjestetään paljon kesätapahtumia, joista yksi tunnetuimmista on aina heinäkuussa järjestettävä ”Kuopio tanssii ja soi”.

kallavesi puijon tornista

Kuva: Pixabay by jorisamonen[/caption]

Älä myöskään unohda vierailla Puijon Tornissa, josta on upeat näkymät yli Kuopion ja josta näkee, miten Kallavesi ympäröi kaupunkia satoine saarineen.

Kesämatkalla Kallavedelle kannattaa katsoa yöpymiset Kuopiosta. Expedia tarjoaa paljon hotellitarjouksia ja matkavinkkejä Kuopioon.

 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*