Kalastusmatkat Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa

Laita syötti koukkuun ja käy narraamaan kaloja Pohjolan kauniissa maisemissa. Opastamme sinut parhaille kalavesille Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Tässä kirjoituksessa listaamme suosikkimme Pohjoismaiden kalapaikoista. Kalastus Norjassa, Ruotsissa sekä Tanskassa voi tarjota uskomattomia ulkoiluelämyksiä. Listauksestamme voit saada inspiraatiota, mikäli mielesi tekee kalastusmatkalle naapurimaihin.

Hyvä muistaa: Huolimatta siitä, minne menet kalastuslomalle, asianmukaiset kalastusvälineet on hyvä olla mukana. Kalastusvälineet voi yleensä tarvittaessa hankkia paikanpäältä tai läheisestä matkailupisteestä.

Kalastusmatkat Tanskaan

Tanskaan on helppo saapua kalastuslomalle. Tanskalla on verrattain pienestä pinta-alastaan huolimatta lukemattomia kilometrejä merenrantaviivaa sekä monia idyllisiä järviä, jokia ja puroja. Lyhyiden välimatkojen ansiosta apajilta toisille on helppo liikkua. Entä mitkä ovat sitten Tanskan kalapaikoista parhaat?

Kalaretki Etelä-Jyllantiin? Matkusta urheilukalastusparatiisiin Egtvedin kuntaan

Mikäli olet matkaamassa Jyllannin suuntaan, Vejlen jokilaakson kalavedet ovat kalastuskohde vailla vertaa. Kalasta lähdevedessä, josta pääsee nostamaan esimerkiksi kirjolohta sekä puro- että järvitaimenta.  Paikka sopii myös erityisen hyvin suuremmissakin ryhmissä liikkuville, ja on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi ystävien tai perheen kanssa kalastamaan lähdettäessä. Vejlen jokilaakson kauniista maisemista pääsee ihailemaan nauttiessaan tuoreista saaliista. Lue lisää urheilukalastusparatiisista täältä.

Kalastusmatka Länsi-Jyllannin Darumiin

Länsi-Jyllannin rannikolla, Esbjergin kaupungin lähistöltä löytyy niin ikään loistava urheilukalastuskohde, Darum Camping. Leirintäalueen läheisyydessä pääsee kalastusretkelle kolmelle eri joelle, Sneum-, Holsted- sekä Konge-joelle. Alueelta löytyy myös kalanviljelyalue, mikäli varma saalis on kiinnostavampi vaihtoehto. Lue lisää kalastusmatkoista Darumille täältä!

Nappaa salamannopeita makrilleja kalastusmatkalla Juutinraumaan

Kööpenhaminassa vieraillessasi pääset vaivattomasti kalastamaan Juutinrauman salmeen. Juutinraumassa pääsee luvanvaraisesti kalastamaan erityisesti turskaa, mutta myös silliä, makrillia sekä kampelaa. Kalastamaan pääsee ympäri vuoden, ja kalastusretkelle lähtevän aluksen kyytiin pääsee hyppäämään kätevästi itäisessä Kööpenhaminassa sijaitsevasta satamasta. Lue lisää Juutinrauman kalastusmatkoista täältä.

Lähde kalastuslomalle Tunø:n saarelle, ja koe ainutlaatuinen kalastuselämys

Århusin edustalla sijaitsevaa pientä Tunø:n saarta ympäröivät monimuotoiset kalavedet. Saarella ei saa ajaa lainkaan autolla, joten varaudu ottamalla joko pyörä tai vaelluskengät mukaasi. Saaren kauniin luonnon lisäksi saaren edustalta pääsee narraamaan sesongista riippuen esimerkiksi nokkakalaa, kampelaa, turskaa sekä mahdollisesti jopa harmaaturskaa.

Fantastinen kalastusmatka Fynin saarelle

Fyn, Tanskan kolmanneksi suurin yhtenäinen maa-alue Jyllannin ja Sjellanin välissä, tarjoaa erinomaisia kalastusmahdollisuuksia. Røjle Klint, joka sijaitsee Fynin saaren luoteisessa osassa, on helposti saavutettavissa autolla. Røjle Klint:iltä on lisäksi näkymät Jyllannin puolella sijaitsevaan Frederician kaupunkiin. Alueen monipuolisista kalavesistä pääsee nappaamaan esimerkiksi meritaimenta, hietakampelaa sekä alkukesän kuukausina myös nokkakalaa. Mikäli siis suuntaat seuraavalla kalastusmatkallasi Tanskaan, on Røjle Klint yksi parhaista vaihtoehdoista!

 

Kalastusmatkat Norjassa – suosituksemme Norjan parhaisiin kalastuskohteisiin.

Haaveiletko kalastusmatkasta Norjassa? Voimme suositella kahta paikkaa eteläisessä Norjassa, joihin on helppo matkustaa esimerkiksi Oslosta.

Mandal-joen lohivedet Oslosta lounaaseen.

Mandal-joesta pääsee pääasiassa nostamaan lohta, ja vuodenajasta riippuen, saattaa täkyyn tarttua todellisia vonkaleita. Mandal-kaupungin lähellä sijaitseva joki on kaikin puolin mahtava luontokohde. Oslosta Mandal-joelle ajaa autolla noin viidessä tunnissa tunnissa, ja matkan varrella pääsee nauttimaan Norjan kauniista maisemista.

Bjerkeim-joki Stavangerin kaakkoispuolella

Etelä-Norjan Bjerkeim-joki on niin ikään mahtavaa lohestusaluetta. Bjerkeim-jokea pidetään yhtenä parhaista kala-apajista, ja lohta narratessa pääsee lisäksi nauttimaan Norjan vertaansa vailla olevista maisemista.

[Tietoisku] Vinkit kalastukseen Norjassa: Voit tilata kalastusvälineitä eri puolille Norjaa tältä sivustolta, ja pääset heti heittämään vieheet vesille saapuessasi haluamaasi kohteeseen.

Kalastusmatkat hurmaavaan Etelä-Ruotsiin

Mitä tulee Etelä-Ruotsin kalavesiin, meillä on antaa kaksi suositusta ylitse muiden. Mikäli harkitset kalastusmatkaa Ruotsiin, voimme suositella seuraavia kohteita.

Åsnen-järven perinteisen kauniit maisemat

Åsnen-järvi on Skånen alueen toisiksi suurin järvi ja tarjoaa mahtavat puitteet kalastukselle. Järven maisemat muistuttavat Järvi-Suomea parhaimmillaan, ja eväkkäitä pääsee narraamaan helposti niin veneestä kuin rannaltakin käsin.

Ring-järvien rikkaat kalavedet

Keskeltä Skånea löytyvät Ring-järvet, jotka sijaitsevat Höör-kaupungin lähistöllä. Järvet tarjoavat monipuolisia kalasaaliita, mukaan lukien ahventa, ankeriasta, haukea sekä karppia.

 

Nyt olet valmis lähtemään tutustumaan Norjan, Tanskan sekä Ruotsin kalavesiin, ja nauttimaan tästä rentouttavasta ajanvietteestä uusissa maisemissa. Kireitä siimoja!

 

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*