Joulupukin jouluinen haastattelu

Santa Claus, Papa Noel, Babbo Natale…meidän Joulupukilla on monta nimeä! Valkopartainen veikko tuskin sen kummemmin kuitenkaan esittelyjä kaipaa, mutta pari sanaa hänellä on sanottavana näin joulun alla. Lue Joulupukin haastattelu niin saat selville missä pukki lomailee ja kuinka hän rentoutuu.

pukki 2

Antaa pukin esitellä itsensä…eli kuka olet ja mitä teet?

Olen Joulupukki. Minut tunnetaan maailmalla myös nimillä Santa Claus, Father Christmas, Papa Noel, Babbo Natale, Weihnachtsmann ja niin edelleen. Tarkka ikäni on yksi joulun salaisuuksista, mutta sinulle voin paljastaa syntymäaikani, joka lukee poroajokortissani; ”Kauan, kauan sitten”. En ole töissä (en edes oikein tiedä, mitä tuo hassu sana tarkoittaa), mutta joskus tontut kutsuvat minua Joulumestariksi. Pikkupeikkojen mukaan olen Se Joka Vahtii Silmä (Turhan) Tarkkana JouluPipariPurkkia.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Minulla on Kammarini täällä Napapiirillä, Suomen Lapissa, jossa tapailen kaikkialta maailmasta vierailevia ystäviäni vuoden jokaisena päivänä.  Koska monet ystäväni eivät pääse piipahtamaan täällä, matkustelen itse usein, niin kuin esimerkiksi jouluna, ennen joulua ja joulun jälkeen. Ja aina kun vain mahdollista, vietän aikaa luonnossa.

5725566682_2175ab95a3_b

Kuva: Heather Sunderland

Lempiasiasi jouluun liittyen?

Lapset. He ovat joulun sankareita.

Suosikkikaupunkisi Suomessa?

Lapissa sijaitseva kotikaupunkini Rovaniemi on maailman paras paikka. Ihan niin kuin kaikki kotikaupungit ovat.

Aktiviteetti, jota suosittelisit lapsiperheille talvisaikaan?

Lumessa ja lumen kanssa leikkiminen on talvella huisin mukavaa! Suosittelen kokeilemaan lumiukkojen ja lumienkelien tekemistä, pulkkamäkeä, moottorikelkkasafaria tai vaikkapa rekiajelua porojen tai husky-koirien kanssa.

12171666715_678742d3db_k

Kuva: Edveerdt

Minkälaisissa paikoissa tykkäät lomailla?

Rakastan paikkoja, joissa on tosi lämmintä. Tai oikein kylmää. Pidän myös paikoista, joissa on paljon lunta, hiekkaa, usvahattaroita tai lohikäärmeitä. Sateiset ja tuuliset paikat ovat upeita. Mutta ihan kaikista parhaita paikkoja ovat semmoiset, joissa on hymyileviä ja hyväntuulisia lapsia.

Suosikkiharrastuksesi?

Aina silloin tällöin, kun elämä alkaa tuntua siltä, että on kovasti kiireitä ja paljon tärkeää tekemistä, tapaan mennä jonnekin keskelle luontoa kuuntelemaan, katselemaan haistelemaan ja maistelemaan hiljaisuutta.

8320428095_175ab6d500_k

Kuva: TPfoxes

Viimeisin matka, jonka teit Joulumuorin kanssa?

Juuri pari päivää sitten pakkasimme Joulumuorin kanssa eväskoriin kuumaa kaakaota ja kermavaahtopullia, ja piipahdimme läheisellä Tammukkalammella katsastamassa, miten natiaistammukoiden talvehtiminen on sujunut. Oli pakkasta ja lampi oli jäässä, joten teimme avannon ja varistelimme siihen ruisleivän murusia. Tammukat voivat erinomaisesti ja ehdottelivat tuomaan seuraavalla kerralla joulutortun hytysiä.

Kuvaile itseäsi muutamalla sanalla?

Ohops, tuohan oli vaikea! Sitä kannattaisi varmaan kysyä lapsilta. He tuntevat minut hyvin ja tietävät parhaiten, millainen minä olen.

15684774276_1fa3198f6e_k

Joulupukin omat tärpit revontulien bongaamiseen?

Pohjoisnapa, Etelänapa, eteläinen Napapiiri ja pohjoinen Napapiiri.

SONY DSC

 Kuva: Fredrik Bølstad

Mitä teet kun haluat rentoutua?

Me suomalaiset ja monet muut pohjoisen ihmiset rakastamme saunassa käymistä. Se on siitä hieno paikka, että siellä ei tarvitse tehdä mitään, kunhan on ja nauttii. Jos sauna sijaitsee jossain luonnon keskellä, kannattaa talvella ehdottomasti kokeilla uimista – lumihangessa!

Millä kulkuvälineellä tykkäät matkustaa?

Itselleni mieluisimpia kulkuvälineitä ovat sukset, potkuri, polkupyörä ja soutuvene. Niiden kanssa liikkuessa on yhtä luonnon kanssa. Jos pitää matkustaa jonnekin kauemmas, kannattaa mennä koiravaljakolla. Ja jos on kiire ja on joulu, lentävät porot ovat satumaisin tapa liikkua, kunhan vain muistaa varata jäkälää ja porkkanoita mukaan.

8519926786_e2fc5cde01_k

 Kuva: Randi Hausken

Kerro yksi mukavimmista matkamuistoistasi.

Viime vuoden kaikista hienoin matkamuistoni oli vierailu Sinun luonasi. Toivottavasti saan tulla uudestaan!

Mikä matkustamisessa kiehtoo?

Jostain lähteminen ja jonnekin saapuminen ovat tietenkin aina hienoja juttuja. Mutta usein kaikista parhaimmat seikkailut tapahtuvat juuri siinä välillä, matkaa tehdessä.

8435352051_8f219df1d9_k

 Kuva: Eddie Yip

Hyvää Joulua kaikille! Nauttikaa jouluruoista, perheen seurasta ja joululahjoista täysin rinnoin!

5
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*