Joogaretriitti Suomessa

Olitpa sitten kokenut joogi tai uunituore aloittelija mukavan uuden harrastuksen parissa, useimmat joogan harrastajat ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että jooga on uskomattoman rentouttava ja rauhoittava harrastus. Jooga onkin saavuttanut valtavan suosion niin Suomessa kuin maailmallakin, mistä johtuen joogaa voi nykyään harrastaa niin saleilla kuin retriiteillä ympäri Suomea. Varsinkin joogaretriitti voi tarjota tarpeellisen pienen loman kiireisen arjen keskellä, jossa voi keskittyä vain ja ainoastaan rentoutumiseen. Mutta mitä joogaretriitit itseasiassa ovat ja mitä siellä voi tehdä ja kokea?

Mikä on joogaretriitti?

Joogaretriitti nimeä saattaa kantaa hyvinkin erilaiset paikat, tapahtumat ja kurssit. Eri joogaretriitit ovat myös usein kohdennettu tietyn tasoisille joogan harrastajille. Pääsääntöisesti joogaretriitti on kuitenkin paikka, jossa voi päiväsaikaan harjoittaa joogaa ja meditaatiota, sekä päivän päätteeksi jäädä yöksi.

Vaativammilla joogaretriiteillä sinun odotetaan nousevan ylös aikaisin aamulla, mahdollisesti jo kello viiden aikaan, tekemään jooga- ja meditaatioharjoitteita vuorotellen pitkin päivää, aamusta iltaan. Kaikista omistautuneimmilla retriiteillä myös puhuminen ja yhteyden pitäminen retriitin ulkopuolelle saattaa olla kiellettyä.

Joogaretriitti Suomessa

Kuva: Austin Neill via Unsplash.com

Millaisia retriittejä on tarjolla?

Tänä päivänä myös ympäri Suomea järjestetään monenlaisia joogaretriittejä, jotka tarjoavat kaiken tasoisille harrastajille jotakin ja joiden joukosta on helppo seuloa sopivin omille mielenkiinnon kohteille. Useimmiten monet osallistujista ovat intohimoisia joogan harrastajia, ketkä myös kotioloissa harjoittavat aktiivisesti joogan eri muotoja ja meditaatiota, sekä oppia uppoutumaan entistä syvemmälle joogan maailmaan. Toisille joogaretriitit ovat tapa irtaantua arjen kiireestä ja yksinkertaisesti löytää aikaa rentoutumiseen. Me kaikki varmasti myös tiedämme tunteen, kun lomalta palatessa tuntee olonsa entistä uupuneemmaksi, kuin sinne lähtiessä – tätä vaaraa et varmasti kohtaa joogaretriitillä!

Eri retriitit keskittyvät usein useaan eri joogan muotoon, joten on hyvinkin todennäköistä, että pääset kokeilemaan itsellesi aikaisemmin tuntemattomampia joogatyylejä. Kannattaa siis tutustua etukäteen retriittien ohjelmaan, jotta pääset vaikuttamaan siihen, millaisen kokemuksen saat ja millaisia jooga- ja meditaatioharjoitteita pääset kokeilemaan.

Joogaretriitti Suomessa

Kuva: Marion Michele via Unsplash.com

Mitä kaikkea voit saada irti joogaretriitistä?

Vastaus kysymykseen riippuu täysin siitä, millaista kokemusta olet hakemassa. Retriitin voi ottaa rauhallisena ja terveellisenä reissuna, josta voi hakea lievitystä stressiin ja hakea tasapainoa kiireiseen arkeen. Joogaretriitit eroavat toisistaan myös niiden tarjoaman ympäristön suhteen, osan niistä tarjotessa osallistujille ylelliseksi kuvailtavan ympäristön, kun taas toiset hurmaavat askeettisuudellaan. Ylellisyys näkyy tietysti myös retriitin hinnassa ja ne ovatkin kenties suunnattu enemmän mukavuuden haluisimmille ihmisille. Huolimatta kuitenkaan ylellisyyden tai askeettisuuden tasosta, palaat varmasti retriitiltä kotiin rentoutuneempana ja virkeämpänä kuin sinne lähtiessä.

Mikäli haluat irtaantua jokapäiväisistä arjen rutiineista ja tuntea itsesi rentoutuneemmaksi ja levänneeksi, on loma joogaretriitillä tarkoitettu juuri sinua varten.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*