Italia

Palermon I Cuochini

Aina kun kerron ystävilleni matkastamme Palermoon, tunnen eläväni uudelleen tuon ihmeellisen viikonlopun jokaisen hetken. Kuten usein sanotaan, tämä sisilialainen kaupunki on ainutlaatuinen ja intensiivinen. Tuoksut, arkkitehtuuri, ihmiset ja ruoka tekevät Palermosta taianomaisen ja unohtumattoman kaupungin.

Mielestämme paras tapa vierailla uudessa kaupungissa on hakeutua seuraan, jossa voimme tuntea itsemme ”paikallisiksi”. Matkojemme aikana turistirysille tai muille trendikkäille paikoille ei ole sijaa. Haluamme elää kuin paikalliset ja nauttia täysillä kaupungin perinteistä.

Ballaròn ruokatorin, Palatinan kappelin, Piazza Marinan ja Palermon keskustan Quattro Cantin näkemisen lisäksi sinun on ehdottomasti löydettävä aikaa ruoalle, joka on täällä aivan omaa luokkaansa. Et voi ohittaa I Cuochinia, jonne oikeat ”paikalliset” tulevat tyydyttämään nälkänsä. Tämä perinteinen rosticceria sijaitsee sisäpihalla osoitteessa Via Ruggero Settimo 68 Massimo- ja Politeama-teattereiden välissä.

Ensimmäinen osoitus paikan laadusta on loputon jono ihmisiä odottamassa vuoroaan saadakseen kaikenlaisia herkkuja. Kuulet heidän puhuvan toisilleen Palermon murteella ja jakavan neuvoja, mielipiteitä ja kuulumisia. Ruokalista sopii jokaiselle budjetille. Tämä gastronominen, mutta kotoista ruokaa valmistava puoti ilahduttaa niin ”pikaruoan” kuin perinteisen keittiön ystäviä. Kun olet päässyt jonossa tiskille asti, jonka takana näet kokit työssään, alkaa hurmoksen ja päättämättömyyden täyteinen hetki: panzerotteja, focacciaa, lihatäytteisiä arancineja, timballetteja ja lihavartaita, joihin rakastut välittömästi! Hyvä puoli on se, että löydät täältä kaikki klassiset palermolaiset arkiruoat, mutta pienemmässä muodossa. Voit siis maistaa useampia, niin kuin mekin teimme.

Suosikkierikoisuutemme oli vesipuhvelin mozzarellalla, anjoviksella ja kirsikkatomaateilla täytetty panzerotto. I Cuochinin oma erikoisuus taas on lihatäytteinen leivonnainen. Tuote on kaupan vanhin, ja siinä makean murotaikinan täytteenä on naudanlihaa, tomaattikastiketta ja tyypillisen sisilialaisen perinteen mukainen maustesekoitus.

Takaamme, että tämä paikka on ainoa laatuaan, etkä voi sanoa olleesi Palermossa ellet ole ainakin kerran käynyt täällä! Haluaisimme varata lennon ja juosta I Cuochiniin saadaksemme tarjottimellisen friteerattuja erikoisuuksia.

Jos haluat tehdä saman, kehotamme sinua menemään Expedian sivustolle, jonka kautta voit varata lennon ja hotellin samalla kertaa ja näin säästää rahaa. Sinulla on siis varaa myös pariin illalliseen kaupungilla.

Toivomme, että sinulle heräsi halu käydä tässä upeassa kaupungissa. Ehkäpä tapaamme Palermon kaduilla tai I Cuochinin jonossa.

Palermo_6 Palermo_5 Palermo_1 Palermo_3 Palermo_2

 

Post By – Gnambox @gnambox

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*