Helsingin parhaat brunssipaikat

Tiedämme kaikki ne viikonloppuiset hetket, jolloin laiskottaa, mutta tekee samalla mieli jotain suussa sulavaa. Onneksi brunssi on keksitty! Tämä ihanan pitkä aamiaisen ja lounaan yhdistelmä on noussut viime vuosina huippusuosioon eikä turhaan – pöytä buffet täynnä erilaisia makuja tuoreista leivistä lämpimiin salaatteihin ja makeisiin leivonnaisiin on viikonloppua viettävän herkuttelijan lottovoitto. Tässä viisi suosikkiamme herkutteluhetkiisi…

6889624429_5e017c742b_b

Kuva: Ted Eytan

1. Meritorppa

Meritorpassa hemmotellaan. Löytyy merinäköala. Löytyy skumppaa. Löytyy a la carte arvoista ruokaa. Ja löytyy ystävällistä palvelua. Mitä muuta sitä voisikaan täydelliseltä sunnuntaibrunssilta toivoa! Ruoat vaihtelevat paahdetusta ankasta vuohenjuustopiirakkaan ja piimäkakusta pannacottaan. Itse menu vaihtuu myös tasaisin aikavälein missä on sekä positiivinen puolensa vaihtelun takia, mutta huokea kaipuu menneiden menujen suosikeille. 36€ arvoinen brunssi on avoinna sunnuntaisin klo 11.00-15.00.

2. Moko Market

Punavuoren ytimessä lepäilee Moko Market – suuuuuuper ihana kahvila ja marketti, joka myy erilaisia vintage tyyppisiä esineitä aina kalustosta sisustusesineisiin. Jos et ole Mokon normaalin lounaan parissa vieraillut, pistä se heti listallesi ja rustaa samalla sen lauantaibrunssi testattavaksi, sillä kehuja latelee Helsingin joka suunnalta. Hinta-laatusuhteeltaan (19.50€ per henkilö) hyvä brunssi on mahtava paikka kaveritreffeille ja rupattelulle hyvän ruoan parissa. Jos olet suuntaamassa sinne muutaman kaverin kanssa, muista kuitenkin varata paikka etukäteen, ette jää näppejä nuolemaan. Brunssi avoinna lauantaisin kahdessa kattauksessa: 10.00-11.30 ja 12.00-13.30.

3. Fanny

Aivan kivenheiton päässä Moko Marketista ja Koffin puiston vierestä löytyy Fanny – loistavahenkinen kortteli- ja puistobaari, jossa sekä lauantaisin että sunnuntaisin tarjoillaan maukas brunssi klo 10.30 ja 15.00 välillä. Fannyn perhehenkinen meininki ja eri aktiviteettivalikoimat brunssin menoksi (kroketti, frisbee, petanque yms.) tekevät siitä myös oivan brunssipaikan lapsiperheille. Hintaa huville ja täydelle massulle kertyy 17.50€.

4. Sandro

On mahdotonta tehdä listaa Helsingin parhaimmista brunssipaikoista ilman, että mainitsisi tämän hetken kuuminta putiikkia, afrikkalaisvaikutteista Sandroa. Paitsi että Sandro on ravintola, joka tulee satavarmasti esiin parhaimpien brunssilistojen keskusteluissa, on sitäkin varmempaa, ettet pääse nauttimaan sen antimista ilman pöytävarausta. Sen pohjoisafrikkalainen menu on nimittäin hellinyt helsinkiläisten makunystyröitä sen alkutaipaleelta asti ja täten myös kirinyt kaupungin aitiopaikalle. Sandro on myös mitä parhain esimerkki siitä, että palvelulla on väliä. Vaikka sen ruoka onkin taivaallisen hyvää, maistuu se kymmenen kertaa paremmalta kiitos sen ystävällisen palvelun. Kaikkihan sen tietää: Hyvä ruoka ja hyvä palvelu = parempi mieli.

5. Salutorget

Hieman fiinimpiin ja erikoisempiin tilaisuuksiin täydellinen Salutorget tarjoaa sen astetta hienomman sunnuntaisen brunssipaikan, jonne mennään kunnon hemmotteluhetkille joko kaveri kainalossa tai käsi kädessä. Vaikka hinta tuntuu aluksi kirpaisevan, 34.50€ per henkilö, suussa sulavat maut kevyesti muistuttavat miksi laadusta kannattaa maksaa. Ei kun sunnuntaita odottamaan!

5088817707_1a3b576478_o

Kuva: Miss_yasmina

Mitä mieltä olet brunssilistastamme? Jos mielesi tekee Helsingin brunssivalikoiman taivaaseen, kurkkaa Helsingin hotellitarjoukset täydentämään kulinaristista viikonloppuasi. 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*