Hel Yeah! Helsingin parhaat gourmet ravintolat

Helsingin ruokakulttuurissa suhisee ja kovaa. Kekseliäitä makuyhdistelmiä, upeita esillepanoja ja modernia sisustusta pursuava kaupunki tarjoaa jos monenlaista ravintolaa niin kotimaisen ruoan faneille kuin etnisen keittiön ystäville. Pääkaupungin ruokatarjonta kohoaa vuosi vuoden jälkeen korkeammille sijoituksille maailmankartalla ja mitä herkullisimpia makuyhdistelmiä tarjoillaan sadoille ruokailijoille päivittäin. Huomenna lauantaina, 15.11.2014, vietetään ravintolapäivää Helsingissä, jossa juhlistetaan kaupungin värikästä ruokatarjontaa ja jossa pop-up ravintoloista on varaa valita. Koska ravintolapäiväiset ruokapaikat ovat väliaikaisia, päätimme koota listan Helsingin gourmet gastronomian kultakimpaleista, joiden tunnelmallisissa ilmapiireissä suussa sulavista kokonaisuuksista voi nauttia vuoden ympäri.

14152999986_0247c29b0b_k

 Kuva: Edsel Little

Ravintola Olo / Pohjoisesplanadi 5, 00170 Helsinki

Michelin tähdellä palkittu ravintola Olo on kuin tujaus kotoisaa gourmet keittiötä. Kokonaisuuksia ei kotona ikinä osaisi tai keksisi kokkailla, mutta makuyhdistelmien moderni pohjoismaalaisuus maistuu ihanan tutulta ja raikkaalta. Korkealuokkaiset raaka-aineet ovat Olon lähtökohta, ja intohimo ruokaa kohtaan loistaa aina keittiöstä ruokasaliin asti.

14176015354_d7dc18f074_k

 Kuva: Edsel Little

Ravintola Ask / Vironkatu 8, 00170 Helsinki

Neljän ja kahdeksan ruokalajin menukokonaisuuksia tarjoava Ask on raikas puhallus upeita minimalistisen moderneja makuyhdistelmiä. Ask saa inspiraationsa ympäröivästä luonnosta ja ihmisistä, mikä näkyy myös lautasella, jossa yksityiskohdat on luotu huippuunsa. 26 hengen ravintola on ihanan intiimi ja sopii mainiosti kahdenhenkisille seurueille, joten varaa illallispöytä ja yllätä puolisosi tai ystäväsi ikimuistoisella aterialla suoraan Helsingin ytimessä.

Ravintola Gaijin / Bulevardi 6, 00120 Helsinki

Vanhan kirkkopuiston kulmalla sijaitseva Gaijin tarjoaa eksoottisen herkullisen makumatkan Japanin, Pohjois-Kiinan ja Korean keittiöön luoden moderneja versioita perinteisistä ruokalajeista. Tunnelmallinen ravintola ylpeilee sen rennolla, mutta hienostuneella meiningillä ilman fine diningin jäykkyyttä. Pohjois-Aasialaista menua täydentää myös tarkkuudella mietitty sake- ja viinilista, jonka avulla ruoan aasialaiset maut nousevat tähtilukemiin. Ei kun ”Irasshaimase” eli ”Tervetuloa” japaniksi!

7172939434_2c357dc43b_k

Kuva: Ville Oksanen

Ravintola Farang / Ainonkatu 3, 00100 Helsinki

Helsingin Taidehallin tiloissa asusteleva Farang ravintola tuottaa Kaakkois-Aasialaisia makuja modernilla ammattitaidolla ja raikkaalla makupaletilla. Ruokien pohjana toimivat yrtit ja tuoreet vihannekset sekä aromaattiset kokonaisuudet, joissa tulisuus, happamuus, suolaisuus ja makeus tasapainoilevat lautasella ennenäkemättömällä taidolla. Ravintola suosii sosiaalista syömistä ja vierailijoiden yhdessäoloa, jossa ruoasta nautitaan kaikilla aisteilla.

6865341409_bba1759acb_b

Kuva: Ville Oksanen

Ravintola Savoy / Eteläesplanadi 14, 00130 Helsinki

Savoy ravintola aivan Helsingin sydämessä on yksi pääkaupungin ikonisimmista ja arvostetuimmista ravintoloista, jonka juuret ulottuvat aina 1930-luvulle asti ja jonka vakioasiakkaisiin kuului itse Mannerheim. Alvar Aallon suunnittelema ravintolamiljöö luo tunnelmallisen ympäristön ruokailijoille, jossa upeista maisemista saa nauttia kaupungin yli. Paikan tunnetuimmat ruokalajit ovat eittämättä Savoyn silakat sekä Marskin kuha. Savoyssa ruokaileminen on todellinen makunautinto Helsingin yllä, joten muista piipahtaa tässä historiallisessa instituutissa.

7954046784_188a36ff78_z

Kuva: Ville Oksanen

Oletko sinäkin suussa sulavan modernin ruoan ystävä ja haluaisit viettää viikonlopun Helsingin kulinaristisessa taivaassa. Kurkista haluamiesi ravintoloiden saatavuus, varaa pöytä ja buukkaa yö Helsingin sydämessä täydentämään ruokaisaa viikonloppuasi.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*