Saksa

Carls Brauhaus

Saksalaiset syövät ainoastaan schnitzeleitä ja juovat olutta aina kun mahdollista – tämä on muun maailman kliseinen käsitys paikallisesta ruokavaliostamme. Me kaikki tiedämme ettei se ole totta, mutta joskus se on juuri niin. Perinteisen saksalainen, täyttävä ja tapoihin sopiva oluen ja schnitzelin yhdistelmä yksinkertaisesti kuuluu Saksan kulttuuriin, kuten pizza Italiaan – siitä kaikki ovat varmasti samaa mieltä.

Jos Stuttgartissa vieraillessasi haluat nauttia perinteisestä saksalaisesta ruoasta ja hyvästä oluesta talonpoikaistyylisessä, mutta edustavassa ympäristössä, kannattaa käydä Schlossplatzilla sijaitsevassa Carls Brauhausissa. Siellä schnitzel tarjoillaan aitoon, alkuperäiseen tapaan virkistävässä Wirtshaus-ilmapiirissä.

Carls Brauhaus

Stauffenbergstraße 1

70173 Stuttgart

+49 711 2597 4611

Pomme des Garcons_Carls Brauhaus Pomme des Garcons_Carls Brauhaus-2 Pomme des Garcons_Carls Brauhaus-3 Pomme des Garcons_Carls Brauhaus-10 Pomme des Garcons_Carls Brauhaus-9

Perinteiden ja uudistusten symbioosi: maultasche

Ruoat, jotka Traudl aikoinaan valmisti keittiössä aikaa vievällä, työläällä tavalla, tarjoillaan nykyään takeaway-laatikossa ruokarekasta. Tai perinneruokien erilaiset muunnelmat tarjoilee Lucy tatuoiduin käsivarsin. Muutoksen tuulet puhaltavat. Mutta maku on yhä sama!

Kyseessä on herrgottsbscheißerle, joka tunnetaan Svaabian ulkopuolella nimellä maultaschen (svaabialainen ravioli). Vaikka meidän ei enää tarvitse salata lihansyöntiämme pääsiäispaaston aikana (ja lihaa on todella pieni määrä), jotkut perinteet vain säilyvät samana. Me svaabialaiset pidämme todella paljon maultascheneista. Syömme niitä niin illallisella lihakauppiaan perheen kanssa isosta, höyryävällä lihaliemellä täytetystä kattilasta kuin työpäivän kiireiden keskellä toimistossa.

Lounaslaatikossa tämän svaabialaisen herkun lisukkeena on svaabialaista perunasalaattia, ja palanpainikkeeksi sopii virkistävä kolajuoma. Viimeistelemme herkullisen aterian yleensä pyytämällä ylimääräisen kauhallisen kastiketta. Stuttgartin alueen fritten-ranskanperunoiden on tarkoitus uida kastikkeessa! Vai tekeekö mieleni mieluummin maultaschenia pretzel-sämpylässä? Lempiruokiemme yhdisteleminen on hyvin tyypillistä meille svaabialaisille, ja haluamme kutsua teidät kaikki maistelemaan näitä saksalaisten herkkujen fuusioita. Tavataan Stuttgartissa osoitteessa Kronprinzenstraße 24 – sen jälkeen teemana on yksinkertaisesti ”rakastan maultascheja!”

Pomme des Garcons_I Love Mauldasch Pomme des Garcons_I Love Mauldasch 12 Pomme des Garcons_I Love Mauldasch 9 Pomme des Garcons_I Love Mauldasch 8 Pomme des Garcons_I Love Mauldasch 14

Volkskammer

Kalter hund (kylmä koira) lautasella? Tai Falscher hase (valejänis) paistinpannulla? Aubi lasissa? Kuulostaa vähän koodikieleltä. Mutta itse asiassa ne ovat DDR:n aikaan tarjoiltuja itäsaksalaisia ruokalajeja – eikä minulla ole hajuakaan millaisia ne ovat. Se onkin hyvä syy lähteä kulinaariselle aikamatkalle! Sen lisäksi, että Berliini on trendikäs ja luova pääkaupunki, se on täydellinen paikka saksan sisäisen historian kokemiseen. Kaupungin itäosassa sijaitsevassa Volkskammerissa voit sukeltaa mukavan rentoon ostalgieen (nostalgia + itäsaksalainen elämäntyyli). Sisustus vie sinut suoraan takaisin 70- ja 80- luvulle ja tarjolla on sosialistisista naapurimaista kopioidun shopska-salaatin kaltaisia kotoisia ja hyviä perusruokia. Muita perinteisiä ruokia ovat eisbein tai itäsaksalainen hotdog ketwurst, joka tarjoillaan amerikkalaisen ketsupin sijaan tomaattikastikkeen kera. Tiivistettynä: kokonaisvaltainen elämys ilman suuria turistilaumoja.

Volkskammer

Straße der Pariser Kommune 18b

10243 Berliini

+49 30 2068 7549

Pomme des Garcons_Volkskammer 22 Pomme des Garcons_Volkskammer 4 Pomme des Garcons_Volkskammer 3 Pomme des Garcons_Volkskammer 7 Pomme des Garcons_Volkskammer 12 Pomme des Garcons_Volkskammer 11 Pomme des Garcons_Volkskammer 10 Pomme des Garcons_Volkskammer 14 Pomme des Garcons_Volkskammer 17 Pomme des Garcons_Volkskammer 18 Pomme des Garcons_Volkskammer 20

 

Post By – Pomme des Garcons – @pommedesgarcons

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*