Ranska

Belle Campagne on paikallisruokaa tarjoava ravintola, joka tarjoaa kulinaarisen matkan halki Akvitanian

Belle Campagne on pieni, 50-paikkainen ravintola Bordeaux’ssa sijaitsevan Saint Pierren alueen sydämessä. Paikan pitäjät ja Gironden departementista kotoisin olevat Manuel Dagens ja Adrien Bucquet tapasivat toisensa ollessaan catering-alan koulutuksessa Talencessa. Otettuaan ensiaskeleensa alalla nämä kaksi päättivät yhdistää voimansa ja avata Belle Campagnen syyskuussa 2013.

Ravintolassa aterioidessasi saat lautasellesi Akvitanian koko olemuksen, sillä tämä ravintola hankkii kaikki raaka-aineensa suoraan paikallisilta viljelijöiltä. Kaiken sokeria ja kahvia lukuun ottamatta on oltava tuotettu 250 kilometrin säteellä ravintolasta.

Täältä löydät siis vain tuoretta kausiruokaa, jonka Manuel valitsee huolella vieraillessaan viikoittain yhteistyökumppaniensa luona. Tämän ansiosta hän ja hänen pomonsa Clément Duport voivat käyttää asiantuntemustaan tehokkaammin ruokaa valmistaessaan.

Et löydä ravintolasta ollenkaan suklaata tai mausteita, et edes pippuria. Sen sijaan tarjolla on Landesin parsaa, Cestasin lammasta Gersin aromaattisia yrttejä.

Gasconiksi ja ranskaksi kirjoitettu ruokalista on lyhyt, monipuolinen, ja se tarjoaa paikallisuudesta inspiroitunutta gourmetruokaa tuoreella ja luovalla asenteella. Menetpä syömään sitten perheen tai kavereiden kanssa, voit valita esimerkiksi seuraavista ruokalajeista:

  • Kuorittua Landesin parsaa, jonka viljelijöitä ovat solférinolaiset Patrick Zamanski ja hänen poikansa Arthur. Parsa tarjoillaan auringonkukan siementen ja eksoottisen pihatähtimön kera. Maukasta!
  • Savustettua ankan sydäntä Coopérative Palmagrilta Gironden Aurosista yhdessä popcorn-moussen ja ankkakastikkeen kanssa. Herkullista ja hauskaa.
  • Vapaana kasvatettua helmikanaa Gironden Captieux’sta, joka on täytetty Aurosista peräisin olevalla hanhenmaksalla sekä myskikurpitsalla, pinaatilla, paistinliemellä ja lavash tuile -leivällä. Sitten huolella valmisteltu helmikana leikataan. Paras liha käytetään tätä ruokalajia varten. Loput lihat ja sisäelimet säästetään terriinin valmistukseen. Loput linnusta käytetään kastikkeen mehustamiseksi. Mitään ei heitetä hukkaan ja asiakkaat voivat nauttia mureasta lihasta sekä tuoksuvista vihanneksista.
  • Oliver Truchetetin Landesin Geloux’sta toimittamaa kirjolohta, joka paistetaan alhaisella lämmöllä (20 minuuttia 52°C:ssa ), yhdessä punajuuren lehtien, kevätsipulin ja pehmeän leivän kera. Sanoinkuvaamatonta!
  • Hitaasti kypsennettyä ibaïamalaista porsaan sisäfilettä Louis Ospitalilta Hasparrenista, joka sijaitsee Pyrénées-Atlantiquesin departementissa. Tämä tarjoillaan porsaan keitinliemessä höyrytettyjen varhaiskevään kasvisten, eli palsternakan, porkkanan ja varhaisparsan sekä herkullisten luumujen ja paahdetun valkosipulin kera.
  • Meribassia yhdessä karamellisoidun porkkanasoseen ja sokeroidun sitruunan kanssa. Aivan ihanaa!
  • Herkulliset ankanrasvassa friteeratut ranskanperunat ansaitsevat myös maininnan. Maisteltuasi niitä et voi enää elää ilman.

Lyhyesti sanottuna Belle Campagne tarjoaa herkullista ja rohkeaa ruokaa, jonka valmistuksessa painotetaan sen alkuperää ja kunnioitetaan tuottajien työtä. Ilmapiiri on rento, konstailematon ja lämmin. Tätä kulinaarista matkaa et voi jättää tekemättä!

Hintataso: alkuruoat 7–10 euroa, pääruoat 15–25 euroa, jälkiruoat 6–9 euroa. Saatavana on myös puulaudoilla tarjoiltavia juustoja ja leikkeleitä.

Avoinna tiistaista lauantaihin vain illallisaikaan

Varauksen tekeminen etukäteen on suositeltavaa. Puh. 00 33 (0)5 5681 1651

 

Belle Campagne

15, Rue des Bahutiers

33 000 Bordeaux

FRANCE

Belle Campagne 1- Bordeaux (c) Anne Lataillade - Papilles et Pupilles

 

Post By – Papilles et Pupilles @papilles

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*