Eva Kivirannan parhaat matkavinkit ruskaiseen Suomeen

Syksy on hienoa aikaa väriloistoineen ja virkistävine ilmoineen; se on uusi alku kuuman kesän jälkeen valmiina talven rientoloihin. Yksi syksyn puolestapuhuja on 24-vuotias matkailun ammattilainen, Eva Kiviranta, Suomen turismia edustavan Visit Finlandin viestintäkoordinaattori. Sosiaalisen median kanavien sisällön suunnittelun ohella Eva nauttii Porvoon mukulakivikaduista ja tepastelee sisällä villasukissa syksyisissä tunnelmissa. Lue Evan vinkit, hengitä sisään syksyn raikasta ilmaa ja popsi puolukoita samalla kun nautit kupposen kuumaa kaakaota viltin sisään kääriytyneenä.

Eva_Kiviranta_7837

Lempipaikkasi Suomessa ruskan ihailuun?

Jos aikaa riittää niin Lapin tunturit on ihan ehdoton suosikki. Juuri nyt haluaisin erityisesti Saariselälle. Kiireisenä helsinkiläisenä sitä arvostaa myös Nuuksion kansallispuistoa.

MEK-UKK-DAY-2-26_4302

Aktiviteetti, jota kannustaisit Suomen matkailijoiden kokeilevan syksyllä?

Katse ylös! Kadut voivat kiiltää vesisateesta, mutta ruskan aikaan puut ovat värikkäimmillään. Samalla tulee huomattua myös vanhojen rakennusten kauniit koristelut! Tuttuihinkin paikkoihin saa uuden kuvakulman veneestä tai kanootista. Muista pakata eväät mukaan!

_DSC8304_8359

Mieluisin asia syksyssä?

Kesän jälkeen raikas ja kirpeä ilma tuntuu hyvältä. Ruska-aikaan parasta on lähteä retkelle veden äärelle eväiden ja hyvän seuran kanssa.

Kakslauttanen_autumncolours_400

Suosikkikaupunkisi syksyllä?

Porvoon vanha kaupunki mukulakivikatuineen näyttää syksyisin ihanalta. Ulkoilun jälkeen voi mennä yhteen tai useampaan kaupungin ihanista kahviloista.

_MG_9231_Porvoo_(c)_Jussi_Hellsten_4194

Top vinkki, joka Suomessa syksyllä matkaavien täytyisi tietää?

Meren äärellä tuulee, joten lämpimät vaatteet päälle! Tärkeää on myös tietää jokamiehenoikeuksista, eli siitä että metsästä kaikki voivat poimia luonnon omia herkkuja eli sieniä ja marjoja. Tätä varten täytyy tosin ensin tietää mitkä sienistä ja marjoista ovat syötäviä!

0904-BmW0o0V5-vastavalo-368579_9033

Suosikki näköalapaikkasi Suomessa?

Koli ja sen upeat maisemat.

DSC_8267_7629

Syksyinen rituaali?

Olen vasta hiljattain muuttanut takaisin Suomeen, joten varsinaisia rituaaleja ei vielä ole ja jaksan olla kaikesta lapsekkaan innostunut. Rituaaliksi on kuitenkin hyvää vauhtia muodostumassa vaeltaminen päivisin ja villasukissa sisällä lämpimässä istuminen iltaisin.

Tukkilan Tila, Porvoo / Tilaaja: Visit Finland / Raija Lehtonen

Syksy sujahtaa ohi kovaa vauhtia ja talvi koputtaa jo ovella, joten jos haluat vielä nauttia syksyn antimista ympäri Suomea, varaa matkasi sutjakkaan Expedian tarjousten avulla!

Kuvalähteet: Visit Finland

2
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*