Elisa Lepistön parhaat matkavinkit maailmalle

Löytyykö kaveripiiristäsi ainakin yksi pirteä kaveri, joka osaa aina löytää kaikesta jotain positiivista? Joka jaksaa tsempata niin tilanteessa kuin tilanteessa? Ja josta huokuu sanoinkuvaamatonta positiivisuutta? Saanko esitellä: Elisa Lepistö, 26-vuotias vaatetusalan opiskelija, supersuositun Start living your best life -blogin kirjoittaja ja positiivisen ajattelun maailmanmestari (tai ainakin olisi jos sellainen pysti ikinä jaettaisiin), joka uskaltaa haaveilla niin suurista kuin pienistä asioista. Mikä tärkeintä, hän myös pyrkii saavuuttamaan niitä yhtä lujalla tahdolla ja suurin harppauksin, olipa kyseessä kiertomatka Amerikkaan, surffailun oppiminen Taghazoutissa tai elämän aloittaminen New Yorkissa.

2DSC_1175

Kuinka blogisi syntyi ja mistä se kertoo?

Blogi syntyi hetken mielijohteesta ollessani kipeänä kotona. Olin todella innostunut treenaamisesta ja terveellisistä resepteistä ja ajattelin että niitä olisi kiva kirjoitella johonkin ylös. Blogi kuitenkin elää kirjoittajansa mukaan, joten nykyään aiheet ovat laajenneet myös henkiseen hyvinvointiin ja esimerkiksi matkusteluun.

Vaikuttaako matkustaminen hyvinvointiisi?

Tietyllä tapaa se vaikuttaa kyllä positiivisesti. Matkustaminen avartaa ihan hurjan paljon omaa maailmankuvaa, ja herättää uusia ajatuksia. Koen ihmisen olevan onnellisimmillaan juuri inspiroituneessa tilassa ja sitä matkustaminen ainakin minulle tekee.

4DSC_0026

Mikä on sinulle rakkain paikka maailmassa?

Koti on ehdottomasti rakkain paikka. Olen ihminen, joka tarvitsee suhteellisen paljon omaa aikaa ja rauhaa, ja kotini on aina ollut minulle pakopaikka kaikesta muusta.

Keskityt blogissasi hyvinvointiin. Mitkä ovat mielestäsi hyvinvoinnin kulmakivet?

Mielestäni tärkeimmät asiat hyvinvoinnissa on perusasioiden kunnossa pitäminen. Kaikki asiat ovat kytköksissä toisiinsa ja kun syömme kunnon ruokaa, ravitsemme kehoa oikealla tavalla, lepäämme tarpeeksi ja rasitamme kroppaamme oikeassa suhteessa, voi myös pääkoppa paremmin.

7DSC_0460

Minne menet kun haluat rentoutua?

Saunaan tai metsään. Nykyään tulee oltua niin paljon kaiken teknologian äärellä ja jatkuvasti muiden ihmisten tavoitettavissa. Saunaan tai metsään ei puhelimia oteta, jolloin pääsee rentoutumaan ihan eri tavalla. Ei tarvitse koko ajan hypähdellä katsomaan luuria eri merkkiäänien piippaillessa.

Suosikkipaikkasi surffailulle?

Taghazout, Agadirin lähellä Marokossa. Se oli oikeastaan ensimmäinen paikka, jossa kokeilin surffausta ja haluaisin kovasti mennä sinne takaisin.

3DSC_1702

Kuinka päätät matkakohteesi?

Usein reissut syntyvät hetken mielijohteesta, jos löydän esimerkiksi hyvät tarjouslennot johonkin kohteeseen.

Kenen kanssa tykkäät matkustaa?

Läheisen ystävän tai poikaystävän kanssa. Reissussa ollessa pitää mielestäni tietää, että toisen ihmisen kanssa tulee toimeen tiukan paikankin tullessa. Rakastan sellaisia matkakumppaneita, jotka eivät stressaa turhista ja ovat avoimia spontaaneille seikkailuille.

1DSC_0923

Suosikkiaktiviteettisi ulkomaan lomilla?

Riippuu todella paljon kohteesta. Kaupunkilomilla rakastan käydä näyttelyissä ja istuskella kahviloissa muita ihmisiä seuraillen. Rantalomilla lempipuuhaa on surffaaminen tai snorklailu.

9DSC_0730

Millainen lomailija olet?

Suunnittelen etukäteen reissua melko paljon, jotta tiedän mitä asioita haluan reissulla tehdä ja mitkä voi jättää sattuman varaan. Reissussa ollessani menen kuitenkin todella paljon fiiliksen mukaan. Pidemmillä reissuilla varaan usein hotellit vasta paikan päällä, koska en tiedä milloin olen missäkin. Pidän yllätyksellisyydestä.

Mitä haluat tehdä enemmän vuonna 2015?

Ehdottomasti kaupunkilomia. Viikonloppureissut ovat mahdollisia pienelläkin budjetilla ja ne antavat hurjan paljon. Muutama vuosi sitten päätin alkaa kiertämään Euroopan kaupunkeja tajutessani, etten ole käynyt juuri missään. Nyt on tullut vierailtua Pariisissa, Berliinissä, Milanossa, Barcelonassa, Lontoossa, Roomassa ja seuraavana listalla on varmaankin Madrid!

2DSC_0153

Jos saisit aloittaa vuotesi lomalla missä päin maailmaa tahansa, minne menisit, mitä tekisit ja kenen kanssa?

Menisin Uuteen-Seelantiin kiertolomalle poikaystäväni kanssa muutamaksi viikoksi.

1DSC_0492

Uuden vuoden lupaus? Ja uskotko niihin?

En varsinaisesti usko uuden vuoden lupauksiin, mutta uuden vuoden tavoitteisiin kyllä ja omani on päästä asumaan ja työskentelemään ulkomaille ainakin vähäksi aikaa.

Jos saisit muuttaa minne tahansa maailmassa, minne asettuisit paikoilleen?

Tällä hetkellä ehdottomasti New Yorkiin. Tulevaisuudessa ehkäpä Australiaan.

3DSC_1290

Yksi parhaimmista matkamuistoistasi?

Yksi parhaista on varmaankin syntymäpäiväni muutamia vuosia sitten Balilla. Olimme pienellä saarella, joka ei ollut vielä turistoitunut. Nukuimme rannalla kauniissa bungalowissa ja tutustuimme sen pitäjään, joka oli hiukan meitä nuorempi poika. Kun tulimme syntymäpäiväillalliselta takaisin bungalowillemme, oli poika ystävineen laittanut terassillemme paljon kynttilöitä ja sympaattisesti kirjoitetun kortin ”Happy B-day Elisa”. Poika tuli ystävänsä kanssa laulamaan onnittelulaulun ja kutsuimme ne istumaan iltaa kanssamme. Pojat lauloivat ja soittivat kitaraa myöhään yöhön ja keskustelimme kaikesta mahdollisesta, kuten kulttuuriemme eroista ja siitä millaista elämää he saarella elävät.

9DSC_0332

Mikä matkustamisessa kiehtoo?

Uusien ihmisten tapaaminen, upeiden paikkojen näkeminen ja se, että uudessa paikassa et ikinä tiedä mitä kulman takaa löytyy. Jokainen päivä on pieni tutkimusmatka.

2DSC_1377

Kuvat: Elisa Lepistö

Elisan bloginimeä ja positiivista persoonaa lainaten, ikinä ei ole liian myöhäistä aloittaa oman parhaan elämäsi eläminen. Tee se nyt. Jos mielesi halajaa muuttaa ulkomaille, tee kaikki sen eteen, että unelmasi toteutuvat. Jos haluat nähdä maailman Empire State rakennuksen huipulta, varaa matkasi heti New Yorkiin. Jos haluat kokea Elisan tavoin enemmän Euroopan kaupunkeja, varaa yöpaikka haluamasi kohteen sydämeen. Mikä sen parempi aika aloittaa unelmien saavuttaminen kuin nyt?

3
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*