Tanska

Kaupunkini ainutlaatuiset ruokapaikat, osa 1

Mitkä ovat mielestäni Kööpenhaminan ainutlaatuisimmat ruokapaikat? Tämä oli kysymys, joka minulle esitettiin, ja voit varmaan kuvitella kuinka aivoni ovat tehneet ylitöitä siitä lähtien! Minut nimittäin valittiin Expedian bloggaajaksi, jonka tehtävänä on keskittyä maailman ainutlaatuisimpien ruokapaikkojen esittelyyn. Minut valittiin ainoana tanskalaisena tähän tehtävään, joten luonnollisesti haluan osoittaa sinulle käymisen arvoiset paikat.

Tästä se siis lähtee! Olen ehkä puolueellinen, mutta mielestäni asuinalueeni Nordre Frihavnsgadella kaupungin itäosassa on uniikki, mitä aion korostaa tässä kirjoituksessa. Se vain sattuu olemaan paikalliskorttelin ilmentymä! Alueessa yhdistyvät shawarma- ja hampurilaispaikka aivan luomulihakaupan vieressä, ranskalainen juustonmyyjä, hedelmä- ja vihanneskauppa Kervan, viinikauppa nimeltä Trøffelsvin eli tryffelisika ja lupsakka kalanmyyjä ”Odin”, jonka luokse ihmiset jonottavat lauantaiaamuisin ostamaan silliä ja turskaa illallispöytään. Minua tämä ilmapiiri ilahduttaa suuresti.

Lisäksi alueella on useita kahviloita, jotka saavat minut jokapäiväisenä ”kotityöntekijänä” halajamaan jotain herkullista sekä viihtyisämpää ja tehokkaampaa työympäristöä. Tykkään esimerkiksi mennä aamuisin Kagestuen 43:een juomaan suuren kupin kahvia, syömään vähän suklaata ja nauttimaan ”lomatunnelmasta”. Paikassa on aina ihmisiä lueskelemassa sanomalehtiä ja kaveriporukoita nauttimassa brunssia tai tapaamassa epämuodollisissa merkeissä. Jostain syystä tämä rento ilmapiiri on minulle täydellinen työympäristö. Katkeamaton netti, pistorasiat ja muutamat korkeat pöydät eivät tee paikasta ainakaan sen epämukavampaa. Toimisto kodin ulkopuolella parhaimmillaan!

Sellaisina päivinä, kun saan itseni ulos kotoa normaalia myöhemmin, menen usein jonnekin, josta saan suuren annoksen vihanneksia ja energiaa. Ja mikä upeinta, tällainen ultraherkullinen terveyspaikka avasi juuri ovensa tällä alueella, Melchiors Pladsilla. Soul on paikan nimi. Olen pitkään etsinyt maistuvia vihannesannoksia Kööpenhaminassa, ja johan on kumma jos tämä uutuus ei vastaa odotuksia. Paikka on niin mahtava! Olen täysin bataatin pauloissa, ja heidän vihanneskulhonsa ja voileipänsä tällä juureksella… Nam! Tulevaisuudessa vietän takuuvarmasti paljon aikaani tässä paikassa, sillä siellä on myös paljon tilaa tietokoneelleni ja minulle. Nyt Østerbrossa on kaikki mitä toivoa saattaa. Tämä kätketty jalokivi on pakko kokeilla!

Lue myös seuraava postaukseni, jossa jaan lisää kaupunkini ainutlaatuisia ruokapaikkoja…

 e

Kaupunkini ainutlaatuiset ruokapaikat, osa 2

Torvehallerne saa minut iloiseksi. Ruoan ansiosta!

Expedian Kööpenhaminan bloggaajana en voi olla jakamatta Torvehallernea kanssasi. Kuten aiemmin mainitsin, Nordre Frihavnsgaden aluetta Østerbrossa ylenkatsotaan helposti, mutta Torvehallerne on jotain aivan muuta. Valintani ruokapaikkojen kakkososaan onkin enemmän itsestään selvä. Kööpenhaminassa ei ole todennäköisesti ketään, joka ei tietäisi tätä paikkaa.

Muistan hyvin, kun Torvehallerne tuli kaupunkiin vuonna 2011. Alussa monet paikalliset olivat pettyneitä konseptiin, hintatasoon ja niin edelleen. Monet varmaan kuvittelivat paikan olevan halvempi, mutta vuosien saatossa Torvehallerne on osoittanut, että sillä on omat ominaispiirteensä. Elämästä kauppahallin sisällä ja ympärillä on tullut todella monimuotoista ja rehevää. Minun onkin myönnettävä, etten voisi kuvitella (gastronomista) elämää Kööpenhaminassa ilman paikan lukuisia kojuja ja niiden elintarvikkeita, jotka ovat pakko-ostos.

Vietän siellä paljon aikaani rentoutuen ympäristössä, joka on yhdistelmä kalaa, joka tuoksuu miltä kalan pitääkin, eivätkä Boutique Fiskin suuret kalakakut koskaan petä; Café Rosan lämmöllä valmistamia ainutlaatuisia kanelisia isoäidin herkkupullia ja -kakkuja; juuri oikealla tavalla kiiltäviä hedelmiä ja vihanneksia; baarien tapastarjoilua; punnittavaa teetä Tante T:ssä; Asan parhaita intialaisia luomumausteita; Vita Boostin puristettua mehua ja pirtelöitä; yrttikaupan tuoretta basilikaa; Hallernes Smørrebrødin klassisia tanskalaisia voileipiä; Arla Unikan gourmet-juustoa; Paleon vaihtoehtoisempaa lounasta; Hija De Sanchezin puuroa ja tapaskattausta sekä Yuca Tacon pakettiautosta myytävää ruokaa. Pieniä paikkoja, joista jokaisella on oma juttunsa.

Ja sitten on vielä tuoreet erikoiskukat. Ne vasta ovat jotain. ”Blogikukkia” oli ilmaus, jonka kuulin ollessani Stalks & Rootsin kukkakojulla kameraryhmäni kanssa. Ilmaus käy kyllä tietyllä tavalla järkeen, sillä monet kukista ovat uskomattoman fotogeenisiä.

Parasta tässä kaikessa on, että kohtalaisellakin säällä voit shoppailla lempipaikoissasi, napata mukaasi monenlaisia herkkuja ja pitää nyyttärit kavereiden kanssa ulkona aukiolla olevilla penkeillä. Siinäpä vasta tanskalaista ”hyggeä” parhaimmillaan!

Kun kuljeskelen täällä, meitä on vain kaksi. Minä ja Torvehallerne. Ja gastronominen sydämeni alkaa lyödä hullun lailla!

n

 

Post By – Copenhagen By Me @copenhagenbyme

4
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*