Kööpenhamina

Kööpenhaminasta löytyy runsaasti ainutlaatuisia ostoskatuja, jotka ovat kuitenkin vähemmän tunnettuja matkailijoiden keskuudessa. Onneksi tähän tulee nyt muutos – esittelen sinulle nimittäin seuraavassa Tanskan pääkaupungin parhaat kadut ja markkinat ostosten tekoon.

 

  1. ostoskohde: Gammel Kongevej

Lähes kahden kilometrin mittainen Frederiksbergin trendikkäältä, mutta rauhalliselta alueelta kaupungin keskustaan suuntautuva Gammel Kongevej on saanut Frederiksbergin epävirallisen pääkadun tittelin. Kadun varrelta löytyy runsaasti muotiliikkeitä, kahviloita, tuoreita elintarvikkeita myyviä kauppoja ja räätäleitä, jotka ovat kaikki suosittuja käyntikohteita niin nuorien kuin vanhojenkin keskuudessa. Katu on yleensä varsin vilkas, sillä se on avoin myös auto- ja pyöräliikenteelle, mutta ilmapiiri on silti keskustaa rauhallisempi. Lisäksi katua ympäröivä naapurusto on vihreä, tilava ja perheystävällinen!

Gammel Kongevej on täynnä pieniä ja omalaatuisia liikkeitä, joista useimmat ovat itsenäisiä yrittäjiä. Kulkiessasi katua pitkin löydät kaikkea: vaateliikkeitä vintage-vaatteista uuteen muotiin, kirjakauppoja, kenkäliikkeitä, kauneushoitoloita sekä kodintarvikeliikkeitä. Yksi suosikkiputiikeistani on ”Creative Space”, jonka työpajaan kaikki voivat tulla maalaamaan keramiikka-astioita itse. Maalaaminen on kivaa, varsinkin kaveriporukalla!

Gammel Kongevej on ainutlaatuinen shoppailukatu Kööpenhaminassa rennon ja elävän ilmapiirinsä ansiosta. Täältä löydät vaivatta vintage-tuotteita ja antiikkiesineitä sekä monesti sellaisiakin tuotteita, joita ei myydä missään muualla.

gammel-kongevej

  1. ostoskohde: Waterfront Shopping

En ole ostoskeskusten ystävä, mutta jos sinun on päästävä pois vilkkaasta kaupunkikeskustasta lähemmäs luontoa, suosittelen lämpimästi Waterfront Shopping -ostoskeskusta, joka sijaitsee väljällä Hellerupin alueella kaupungin pohjoispuolella. Ostoskeskus sijaitsee vilkkaalla satama-alueella, josta on yhteys merelle. Paikka onkin ihanteellinen kohde viileiden cocktailien nautiskeluun kuumina kesäpäivinä! Matkailijat eivät yleensä eksy tälle alueelle. He haluavat mieluummin pysyä Kööpenhaminan ruuhkaisilla kaduilla, mikä on sääli.

Waterfrontissa on 35 laatuliikettä muodista ja kauneudesta aina elintarvikkeisiin ja kodikkaisiin kahviloihin. Ostoskeskuksessa on myös kuntoilukeskus ja kylpylä! Useat muotiliikkeet keskittyvät laatubrändeihin ja ainutlaatuisiin kodintarvikkeisiin, kuten design-lamppuihin, -tekstiileihin ja -käsitöihin. Kaiken lisäksi Waterfrontista löytyy muutama ravintola, jotka tarjoavat esimerkiksi terveellistä ruokaa ja laatukahvia.

Tee myös kävelykierros ostoskeskusta ympäröivällä alueella, joka sijaitsee lähellä pääkaupunkia, mutta silti luonnon helmassa.

4cb321227e75e7-69987012

  1. ostoskohde: Torvehallerne

Suositut Torvehallernen ruokamarkkinat tunnetaan parhaiten useista gourmet-kojuistaan ja take away -ravintoloistaan. Markkinoilta löytyy kuitenkin myös paljon muuta. Monet eivät tiedä, että täältä voi ostaa myös esimerkiksi luomuihonhoitotuotteita, kiinalaisia elintarvikkeita ja laadukkaita keittiötarvikkeita. Torvehallerne on Kööpenhaminan keskustan keidas, jonne niin paikalliset kuin turistitkin tulevat nauttimaan aamiaista, kahvia, lounasta tai illallista, tai vain tapaamaan tuttuja ja tekemään ostoksia. Päivittäin noin 60 myyjää kauppaa ainutlaatuisia tuotteita, joita on usein mahdotonta löytää muualta. Vaikka kyseessä onkin hintavampi ruokatori, paikkaa ympäröi silti aito ilmapiiri. Ihmiset tekevät ostoksia, nauttivat elämästä ja kahvikupposesta auringonpaisteessa ystävien seurassa. Torvehallernen tunnelma saa ihmiset tulemaan markkinoille uudestaan kerta toisensa jälkeen. Saavatko tuoreet tanskalaiset mansikat ja vihannekset, palkitut kahvit tai käsintehdyt suklaat veden kielellesi? Tai ehkäpä olet etsimässä täydellistä lahjaa äidillesi, veljellesi tai ystävällesi? Jos vastaus on kyllä, olet ehdottomasti tullut oikeaan paikkaan!
Post By – Regitse – http://thecopenhagentraveler.com/

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*