Clevelandin ainutlaatuinen musiikin, taiteen ja arkkitehtuurin maailma

Ohion Cleveland ei ehkä ole kovin korkealla unelmiesi matkakohdelistalla, mutta kaupunki on silti ehdottomasti vierailun arvoinen! Kälyni asuu miehensä kanssa tässä Amerikan Keskilännen kaupungissa, joka sijaitsee Eriejärven rannalla. Vierailemme Jonin kanssa heidän luonaan ainakin joka toinen joulu, ja onnistumme löytämään kaupungista joka kerta jotain uutta.

Tähän mennessä olemme oppineet, että Cleveland on täynnä kulttuuria, upeita museoita ja kokemisen arvoisia nähtävyyksiä.  Jos löydät itsesi jonain päivänä Clevelandista, ota tästä talteen suositukseni kaupungin parhaista kohteista.

2-1-ohio

Rock and Roll Hall of Fame ja museo

Tämän vuonna 1995 avatun nähtävyyden suunnitteli kuuluisa arkkitehti I. M. Pei, ja se on maailman ensimmäinen vain rock’n’rollille omistettu museo. Museon tarkoituksena on tutustuttaa kävijät rokin historiaan ja merkitykseen. Joillekin meistä – myös minulle! – rock’n’rollilla on todella tärkeä merkitys.

Lukuisat elokuvat, esineet, interaktiiviset laitteet ja tauoton musiikki ovat juuri sitä, mitä tältä rokille omistetulta monumentilta voi odottaa. Pysyvän näyttelyn lisäksi museo järjestää myös säännöllisesti vaihtuvia erikoisnäyttelyitä, kuten Rolling Stonesin 50-vuotista taivalta esitelleen juhlanäyttelyn. Tunnetuin tapahtuma tässä musiikin mekassa on vuosittainen seremonia, jossa palkitaan rokin historiaan merkittävästi vaikuttaneita artisteja paikalla Rock and Roll Hall of Famen kunniagalleriassa.

Cleveland Museum of Art

Keksin lukuisia syitä vierailla Clevelandin taidemuseossa. Yksi niistä on hiljattain uudistettu, katettu sisäpiha, jonka ympärille muut museon rakennukset sijoittuvat. Toinen syy on se, että sisäänpääsy museoon on ilmainen!

Jos tämäkään ei vielä riitä, sinun on hyvä tietää, että museon pysyviin näyttelyihin kuuluu intialaista, kaakkoisaasialaista, japanilaista ja korealaista taidetta, sekä nykytaidetta, kuten Andy Warholin teoksia. Suosikkiosioni on kuitenkin keskiajan taidetta esittelevä näyttely. Miekkojen ja muiden aikakauden esineiden keskellä saatoin kuvitella itseni Game of Thronesin kuvauksiin. Museo järjestää myös erikoisnäyttelyitä, joissa esitellään Vincent van Goghin ja Ai Wei Wein kaltaisten huipputaiteilijoiden teoksia.

Weatherhead School of Management at Case Western Reserve University

Tässä yliopistossa näkemisen arvoista on erityisesti sen kaunis, Frank Gehryn suunnittelema päärakennus. Kaarevien muotojensa ja linjojensa sekä mielenkiintoisen mallisten huoneidensa ja käytäviensä ansiosta tämä rakennus on varmasti hienoin koskaan näkemäni opinahjo.

2-2-ohio

Lake View Cemetery

Aikansa rikkain liikemies John D. Rockefeller ja hänen vaimonsa on haudattu tälle hautausmaalle. Tällä hautuumaalla vierailijan huomio kiinnittyy erityisesti hautojen suuriin marmorisiin koristeisiin, jotka ovat Clevelandin alueelle asettuneiden italialaisten käsityöläisten aikaansaannosta. Nämä koristukset ovat todella kauniita taide-esineitä, jotka soveltuisivat vaikka museoon! Hautausmaavierailuun kannattaa yhdistää käynti lähellä sijaitsevaan ”Pikku Italiaan”.

Ohio Cityn alue

Taidesuuntautunut vierailu Clevelandiin ei olisi täydellinen ilman pistäytymistä Ohio Cityssä, joka tunnetaan kaupungin käsityöläisalueena. Tämä kansainvälinen alue on kuulu panimoistaan, ravintoloistaan ja markkinoistaan. Voit maistella paikallista olutta jossain kaupunginosan monista baareista, aterioida jossain sen lukuisista ravintoloista ja sitten tanssia koko yö klubeilla.

Clevelandin lentokenttä sijaitsee vain noin 25 kilometriä kaupungin keskustasta etelään, joten voit helposti lentää Clevelandiin ja suunnata sitten välittömästi kaupungille.

 

Beth Whitman

Beth Whitman päätti pestinsä Expedian bloggaajana vuoden 2015 lopussa. Hän on Wanderlust and Lipstick- sekä WanderTours-sivustojen perustaja ja toimitusjohtaja. Yli 25 vuoden kokemuksellaan yksinmatkailusta hän kirjoittaa naismatkailijoille rohkaistakseen heitä matkailemaan ja toteuttamaan unelmamatkansa.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*