Chilen matkailu – koko maan pituudelle venyttäytyvät Andit

Chilen matkailu on tarjonnaltaan – vuoristojen, rantojen, jäätiköiden ja aavikkojen ansiosta – epäilemättä yksi maailman monipuolisimpia. Yhtenä ilmiselvänä kohokohtana – kirjaimellisesti – ovat Andit: koko maan yli 4000 kilometrin pituudelle venyttäytyvä vuorijono. Andit on vuoristona maailman pisin, ulottuen yli 7000 kilometrin matkan aina Venezuelasta etelä-Chileen asti.

Andit pitävät koko Chilen lähes täydellisesti erityksissä naapurimaistaan, ja jylhät vuoret hallitsevatkin maan maisemaa lähes kaikkialla. Andien ympäröimä Santiago de Chile on jo itsessään erinomainen esimerkki tästä: erityisesti talvella lumihuippuisten vuorten kehystämä suurkaupunki on vangitseva näkymä. Santiago sijaitsee lähellä koko vuorijonon korkeinta kohtaa, sillä kirkkaalla säällä oikeista näköalapaikoista kaupungin lähettyvillä voi nähdä koko mantereen korkeimman vuoren (ja vieläpä maailman korkeimman vuoren Himalajan ulkopuolella!), Aconcaguan.

chilen matkailu andit 1

Santiago de Chile talvella © Expedia

Chilen matkailu pistääkin usein parastaan Andien rinteillä. Tässä kirjoituksessa ei kuitenkaan perehdytä suoranaisesti vuorikiipeilyyn, vaan kauniisiin vaellusreitteihin, jotka ovat helposti saavutettavissa kokemattomammillekin patikoijalle tarjoten samalla ainutlaatuisia elämyksiä myös karaistuneemmille vaeltajille.

Cajón del Maipo – Vuoristoaktiviteetteja pääkaupungin tuntumassa

Andit tarjoavat parastaan jo kivenheiton päässä Santiagosta Cajón del Maipossa eli Maipon kanjonissa, jossa pääsee karistamaan pääkaupungin pölyt hartioilta vaikkapa patikoinnin tai koskenlaskun merkeissä. Alue soveltuu myös erinomaisesti telttailuun ja retkeilyyn, ja tarjoaa sijaintinsa ansiosta puitteet pikaisempaankin irtiottoon myös Santiagon kiireisille kaupunkilaisille.

chile matkailu 2 andit

Telttailija nauttii Cajón del Maipon maisemista © Expedia

Pucón – Chilen matkailun ehdotonta eliittiä

Pucón on ihastuttava pikkukaupunki noin tuhat kilometriä etelään Santiagosta Villarica-järven rannalla. Kaupunki on erityisesti chileläisten lomanviettäjien suosikkikohteita, mutta se on kesyttömien koskiensa ansiosta profiloitunut myös kajakkiharrastajien sekä koskenlaskijoiden todelliseksi pyhiinvaelluskohteeksi. Kaupungin läheisyydessä pääsee talvisesongilla laskettelemaan kauniin Villarica-tulivuoren hallitsemissa maisemissa. Villarica-tulivuorella sekä sen läheisyydessä on myös erinomaiset vaellusmahdollisuudet jonka metsäisissä maisemissa silmä lepää.

MAtkailu chile andit 3

Puconin pikkukaupunki ja Villarica-tulivuori © Expedia

matkailu chile andit 4

Puconin patikkamaastoja © Expedia

matkailu chile andit 4

lisää Puconin luontoa © Expedia

Petrohué – koskematonta luontoa ja turkoosin vuoristojärven rannalla

Puerto Varasin saksalaistyylisestä pikkukaupungista on lyhyt matka tähän todelliseen vuoristoidylliin Osorno-tulivuoren juurelle. Täällä Petrohuén kansallispuistossa jylhät Andit hallitsevat horisontttia ja sielu lepää raikkaan vuoristoilman helliessä kaikkia aisteja. Tulivuoren juurelta löytyvä järvi on turkoosiudessaan idyllisyyden huipentuma, joka saattaa mielen mitä levollisimpaan tilaan.

Chilen matkailu ja jylhät Andit tarjoaisivat kerrottavaa loputtomiin, mutta näillä kohteilla pääsee helposti alkuun maailman pisimmän vuoriston taikaan tutustuessa. Tutustu majoitusvaihtoehtoihin täällä!

matkailu chile andit 7

Petrohuén kansallispuiston maisemia © Expedia

andit chilen matkailu 4

Osorno-tulivuori Petrohuéssa © Expedia

andit chile matkailu 55

Petrohué pilvien keskellä © Expedia

 

 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*