Panaman Bocas Del Toro

Bocas Del Toro on upea trooppinen matkakohde koillis-Panaman rannikolla. Bocas Del Torolla tarkoitetaan tässä tapauksessa samannimisen provinssin pääkaupunkia Colónin saarella (Isla Colón), ja sitä ympäröiviä saaria. Bocas Del Toron parhaimmat paikat ovatkin jakautuneet lyhyen matkan päässä oleville pienemmille ja vähemmän asutuille saarille. Isla Colónilta, eli Bocas Del Toron pääsaarelta pääsee helposti vesitakseilla lukuisille pienemmille saarille, joissa on omat erikoisuutensa.

bocas del toro

c) Unsplash

Aktiviteetit Bocas Del Torossa

Näitä muiden saarten erikoisuuksia ovat muun muassa surffaaminen, luolakiertueet, sukeltaminen, rannalla löhöily ja opastetut luontokiertueet. Hyvänä päivänä saattaa esimerkiksi nähdä maailman parhaimmistoon kuuluvan Kelly Slaterin surffaamassa saarien lähistöllä olevia aaltoja. Tämä tarkoittaa usein sitä, että liuta maailman huippuja ovat bonganneet jonkin kaukana merellä olevan myrskyn tuottavan hyviä aaltoja kyseiseen paikkaan, joten he lentävät vain tätä pientä aaltoikkunaa varten paikalle. Mutta ei hätää, Bocas Del Torossa on mahdollisuus myös normaalien ihmisten kokeilla surffaamista, mikäli kelit sattuvat kohdille.

Vaihtoehtoja erilaisille opastetuille kierroksille on paljon. Bocas Del Toron ympäristössä voi esimerkiksi mennä tutkimusmatkalle ja meloa kajakilla ympäri saaria, tai vaihtoehtoisesti hypätä veneen kyytiin, joka lähtee laiskiaissaarelle bongaamaan laiskiaisia. Tai sitten voi lähteä piknikille jollekin lukuisista täydellisistä rannoista, esimerkiksi saarelle nimeltä Isla Zapatillas, tai Isla Bastimentosin Red Frog Beach:lle. Saarilta löytyy myös uskomattoman hienoja sukelluspaikkoja, joko laitesukellukseen tai snorkkelilla sukeltamiseen. Ja jos sukelluskorttia ei vielä löydy, niin sukelluskursseja löytyy varsin edullisesti.

bocas del toro laiskiainen

c) Pixabay

Yöpyminen Bocas Del Torossa

Yöpymispaikkoja löytyy Bocas Del Torosta joka lähtöön, aina halvoista hostelleista upeisiin luksusresortteihin. Jopa yöpymissaaren voi valita vähän sen mukaan, mitä reissultaan haluaa. Jos hakee hieman kiireettömämpää tunnelmaa, niin Isla Bastimentos on hyvä vaihtoehto. Jos taas kaipaa hieman enemmän meininkiä, niin pääsaarella Isla Colónilla on hyvä yöpyä.

bocas 1

c) Pixabay

Jotta Bocas Del Torosta voisi nauttia täysin rinnoin, kannattaa sinne lähteä kiireettömällä asenteella. Sieltä nimittäin löytyy todellinen Karibialainen fiilis ja kiireettömyyden tunne, jonka voi kokea vain maailman tässä kolkassa! Lue Expedian tarjoamista matkoista Bocas del Toroon täällä.

1
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*