Berliini, suklaan yhdistämä kaupunki

Antaudu suklaan lumoihin trendikkäässä Berliinissä.

Kierreltyäsi Saksan pääkaupungin katuja, otettuasi pakollisen selfien muurin edessä ja vierailtuasi Checkpoint Charliella tarvitset ehdottomasti herkuttelutauon. Olet tullut juuri oikeaan paikkaan, sillä suklaa on yksi Saksan erikoisuuksista. Lähdetään siis tutustumaan kaupungin parhaisiin suklaapaikkoihin!

Berliinin 10 parasta suklaapistettä

Kuva: Shutterstock

  1. Tutustu Rauschin suklaataloon

Tervetuloa suklaaparatiisiin! Rauschin intohimona on suklaa, ja tämän paikan ravintola, kahvila ja kauppa ovat kaikki omistettu suklaalle. Tämä perheyritys perustettiin vuonna 1918, ja se perusti valtavan suklaaparatiisinsa Mitte-kaupunginosan kuuluisalle Gendarmenmarktille vuonna 1999. Kokeile herkullista Schwarzwaldin kakkua täyteläisen kaakaon kera.

Rausch Schokoladenhaus

Charlottenstraße 60, 10117 Berliini

  1. Winterfeldt-Schokoladen

Viehättävän Schönebergin alueen sydämessä on suklaapuoti, jossa sinun on ehdottomasti vierailtava. Paina siis Winterfeldt-Schokoladenin nimi mieleesi. Vuonna 2009 tämä suklaakauppa muutti suojellussa talossa sijainneen vanhan apteekin tiloihin. Vanhanaikaiset liiketilat ovat täydellinen vastakohta modernin kaupungin sykkeelle. Winterfeldtissä aika pysähtyy, ja voit rauhassa nauttia kupillisen kahvia käsintehtyjen konvehtien kera.

Winterfeldt-Schokoladen

Goltzstraße 23, 10781 Berliini

  1. Täytä vatsasi Bunte Schokoweltin moninaisilla suklailla

Ritter Sport -suklaat ovat supersuosittuja Saksassa. Ei siis ole mikään ihme, että tämä brändi on avannut maan pääkaupunkiin jättimäisen Bunte Schokowelt -liikkeen. Täältä löydät vain rajoitetun ajan myynnissä olevia erikoisuuksia, jättimäisiä suklaalevyjä sekä makuja, joihin et ole törmännyt koskaan aiemmin. Mikä on suosikkisi: cashew-rusina, mansikkajogurtti vai suolainen hunaja-manteli?

Ritter Sport Bunte Schokowelt

Französische Straße 24, 10117 Berliini

  1. Maistele aitoa Belziym-suklaata

Tämä pieni saksalais-kalifornialainen suklaanvalmistaja on aidon suklaan lipunkannattaja. Tämä nuori yritys keskittyy luomuun ja reilun kaupan tuotteisiin. Yrityksen omistajat ovat jopa ostaneet Kaliforniasta 60 hehtaarin maa-alueen, jolla he kasvattavat omia kaakaopuitaan. Tuloksena on suussa sulavaa suklaata, joka on ehdottomasti maistelun arvoista!

Belyzium Artisan Chocolate

Lottumstraße 15, 10119 Berliini

  1. Ihastele Olivian suklaisia luomuksia

On vaikeaa olla ihastumatta tämän viehättävän kahvilan täydellisiin suklaakeksiin. Sinulle voi tulla hankaluuksia syödä kauniita käsin koristeltuja pikkuleipiä, jotka esittävät muun muassa värikkäitä lintuja, perhosia ja kukkia. Tämän pienen suklaavalmistajan luomisvoima ja liikkeen kaunis sisustus eivät tunne rajoja. Muista napata valokuva herkkuannoksestasi ennen syömistä, ja postata se sitten Instagramiin!

Olivia Schokoladen & Tartes

Wühlischstraße 30, 10245 Berliini

  1. Tutustu konvehtien valmistuksen saloihin Confiserie Mélaniessa

Tämä konditoria on tarjonnut monenlaisia herkkuja jo yli 70 vuoden ajan. Ota kaikki irti Berliinin matkastasi ja ilmoittaudu Confiserie Mélanien konvehdintekokurssille. Oppitunnin aikana opit kaikki konvehtien valmistukseen liittyvät salaisuudet. Suklaiset luomuksesi ovat täydellinen tuliaislahja perheellesi ja ystävillesi.

Confiserie Mélanie

Grolmanstraße 20, 10623 Berliini

  1. Antaudu Christian Jossienin luomuksille

Berliinissä kaikki ranskalainen on kovassa huudossa. Oli siis vain ajan kysymys, että ranskalainen mestarikondiittori Christian Jossien muuttaisi jossain vaiheessa Saksan pääkaupunkiin. ”Glaçon de Christian” on oikea suklaataivas. Muista maistella kuuluisia ”glaçoneja”, jotka ovat antaneet nimensä tälle trendikkäälle suklaaliikkeelle. Mitä aineksia näihin ainutlaatuisiin herkkuihin sitten on käytetty? Hasselpähkinätahnaa, kaakaotahnaa, kaakaovoita, maitosuklaata, valkosuklaata, manteleita, vaniljaa ja tomusokeria. Siis oikea unelmien herkku!

Glaçon de Christian UG 

Jean-Jaures-Straße 21, 13469 Berliini

  1. Lataa akkusi Chocolaterie Sündessä

Ensin pieni selitys tämän suklaapuodin nimestä kaikille saksaa osaamattomille: saksan kielen sana ”Sünde” tarkoittaa ”syntiä”, joka onkin täydellinen nimi syntisen hyviä suklaita myyvälle suklaakaupalle! Tässä tarkoituksenmukaisesti vanhanaikaiseen tyyliin (mukavin nojatuolein, uskonnollisten tauluin, vanhoin liesein jne.) sisustetussa paikassa voit nauttia konvehdeista, suklaakakuista ja kuumasta kaakaosta. Älä epäröi puhutella paikan sympaattista omistajaa, joka kertoo sinulle enemmän herkkujensa salaisuuksista!

Chocolaterie Sünde

Oranienstraße 194, 10999 Berliini

  1. Herkuttele suklaa-mansikkakakulla Chocolaterie Catherinessa

Saksalaiset ovat hulluina kakkuihin, ja mitä suurempi pala, sen parempi! Chocolaterie Catherine on tehnytkin kakuista parhaan valttikorttinsa. Täällä yksi kakkupalanen voi hyvinkin korvata kokonaisen aterian. Kaikki löytävät tästä kakkukaupasta taatusti mieleisensä herkun. Suosittelemme erityisesti suklaa-mansikkakakkua ja suklaamoussea.

Chocolaterie Catherine

Grünstraße 17, 12555 Berliini

  1. Maista Hamannin tummaa suklaata

Hamann Bittere Schokoladen on erikoistunut tummiin suklaisiin. 1920-luvulla perustettu suklaapuoti on onnistunut säilyttämään vanhanaikaisen charminsa sisustuksen, perinteisten myyntipakkauksien ja käsityöläistaitojen ansiosta. Täältä voit ostaa valikoiman erilaisia suklaita kauniissa laatikossa. Maltatko ottaa mukaasi vain yhden?

Schokoladenfabrik Hamann

Brandenburgische Str. 17, 10707 Berliini

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*