9 syytä, miksi sinun pitäisi matkustaa Dubrovnikiin tänä kesänä

Dubrovnik on kauneimmillaan kesällä, jolloin voit viettää loputtomilta tuntuvia päiviä ihanilla rannoilla auringon paisteessa ja Adrianmeren lämpimien aaltojen syleilyssä. Jos ajoitat matkasi loppukesälle, voit myös välttää suurimmat turistimassat. Kuvittele mielessäsi aurinkoisten päivien aktiviteetit, kuten melontaretki, kävelykierros kaupungin muureilla tai kroatialaisen viinin siemailu samalla, kun ihailet näköalaa niemelle päin. Etkö ole vieläkään vakuuttunut? Seuraavassa on yhdeksän syytä, miksi sinun pitäisi varata loma Dubrovnikiin tänä vuonna.

Uimaranta kutsuu…

ranta-dubrovnik

 

Helpoiten saavutettavissa oleva ranta Dubrovnikissa on Banjen ranta, joka sijaitsee Pločen portilta itään. Banje on pikkukiviranta, mutta kristallinkirkas vesi kompensoi takuulla hiekan puutteen. Voit tuoda oman pyyhkeesi ja oleilla ilmaiseksi rannan kaikille avoimella puolella tai vuokrata lepotuolin ja aurinkovarjon rantaklubin puolella. Muita lähistön rantoja ovat Lapadin ranta ja Copacabanan ranta (kyllä, luit aivan oikein).

Köysiratahissillä Srđ-vuorelle

srd-vuoren

 

Srđ-vuoren huippu on yksi parhaista näköalapaikoista, joilta voit ottaa loistavan postikorttikuvan vanhastakaupungista. Voit patikoida huipulle jalan tai ostaa menopaluulipun köysiratahissiin. Vinkki: Nouse vuorelle ennen iltahämärän tuloa nähdäksesi upean auringonlaskun.

Kävelykierros muureilla

dubrovnik-muurit

Tämä on ensimmäinen asia, jonka ihmiset mainitsevat kysyessäsi heiltä, mitä Dubrovnikissa pitäisi kokea. Kaupungin muurit ovat turistien suosiossa varsinkin sen jälkeen, kun muureja käytettiin kuvauspaikkana  Game of Thrones -televisiosarjassa. Huomio on kuitenkin täysin ansaittu. Paras aika välttää väkijoukot? Mene muureille heti aamusta, kun pääsy muureille avataan eikä paikalla ole vielä niin paljon muita matkailijoita.

Purjehdusretkelle

Kroatia ja sen lukuisat pienet saaristot ovat kehittyneet nopeasti ainutlaatuiseksi purjehduskohteeksi. Dubrovnikista on helppo tehdä päivämatka Elafiti-saarille tai pikku Dubrovnikiksi kutsutulle Korčulalle, joka on Marco Polon syntymäpaikka ja tulvillaan erilaisia kauppoja ja pieniä rantoja. Jos sinulla on enemmän aikaa käytettävissäsi, voit lähteä pidemmälle risteilylle hienostuneelle ja juhlijoiden suosimalle Hvarille, Paklenin saariston rantaklubeille, luonnonhelmaan Mljetin kansallispuistoon tai tutustumaan usein muiden kohteiden varjoon jäävän Visin kauppoihin ja ravintoloihin.

dubrovnik

Kroatialaisten viinien maistelua

Tutustu kroatialaisen viinin saloihin. Kokeile D’Vinoa, joka sijaitsee keskustan pääkadun vieressä olevalla pikkukujalla. Tässä baarissa ystävällinen henkilökunta tarjoilee loistavaa talon punaviiniä ja edullisia juustotarjottimia. Viininystävät intoilevat kroatialaisesta tarjonnasta ja sanovat maan olevan viinimaailman kätketty helmi.

Edullista ja herkullista gelatoa

Toinen vinkki kulinaristeille: Dubrovnikista saa edullista gelatoa. Roomassa tällainen jäätelö maksaa maltaita, mutta Dubrovnikin pääkaduilta tätä herkkua saa 50:tä eri makua vain reilun euron hintaan! Dubrovnikilainen gelato on erittäin hyvää, joten sinun on palattava takaisin uudestaan ja uudestaan vain voidaksesi kokeilla kaikkia makuja.

Ulos luontoon

Dubrovnikista käsin on helppo osallistua erilaisiin ulkoilma-aktiviteetteihin. Kesä on parasta aikaa vaellus- ja pyöräilyretkille upeassa Konavlen laaksossa Etelä-Dalmatiassa. Kalastaminen on suosittua Elafiti-saarien ympäristössä. Vuorikiipeilyä taas kannattaa kokeilla Srđ-vuorella. Cadmos Village -seikkailupuisto tarjoaa köysiradoillaan ja paintball-kisoillaan hauskaa ajanvietettä koko perheelle kauniissa metsäympäristössä.

dubrovnik2

Melontaretki Lokrumin saarelle

Jos etsit seikkailuja, voit vuokrata itsellesi kajakin. Kunhan sinulla on kaikki tarvittavat varusteet, voit meloa läheiselle Lokrumin saarelle ja sen luonnonsuojelualueelle, jonne matkailijat eivät niin usein eksy. Lokrum on kuitenkin oikea paratiisi. Saarella on autioiden puistojen ja hiljaisten rantojen lisäksi kraatterinmuotoinen ja kirkasvetinen suolavesilampi, jonka ympärillä riikinkukot kuljeskelevat vapaana. Meloen saarelle pääsee puolessa tunnissa, mutta sama matka taittuu myös vesitaksilla 15 minuutissa.

Drinkit kallionkielekkeen baarissa

Dubrovnikin kaupunginmuurien ulkopuolella olevilla kallionkielekkeillä on kaksi pientä baaria, joissa voit nauttia juotavaa ja rentoutua päivän päätteeksi. Baarit ovat muurin sisällä olevassa kolossa, joten niiden sisäänkäynnit voivat jäädä helposti huomaamatta. Jos haluat napata loistavan kuvan Instagramiin, tai vain ihailla upeaa näköalaa, nämä baarit ovat ehdottomasti vierailun arvoisia.

Useiden eri aktiviteettien ja nähtävyyksien ansiosta  rantaloma Dubrovnikissa on ehdottomasti paras tapa päättää kesä.

Kaikkien kuvien oikeudet kuuluvat Explorista.nl-sivustolle.

Kirjoittaja: Milou van Roon.

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*