5 elokuvista tuttua hotellia Hollywoodmaiseen lomaan

Hollywood tuo mukanaan säihkettä, mainetta ja mammonaa minne ikinä se kulkeekaan. Vuosien saatossa se on matkustanut maanosien halki aina kuuluisasta Uuden-Seelannin hobittimaasta New Yorkin keskuspuistoon poiketen matkan varrella hotelleissa etsien yöpymispaikkaa. Olipa hotelli elokuvan päätähti tai ei, instituutit maailman ympäri ovat saaneet kosketuksen Hollywoodimaista glamouria. Tässä viisi kuuluisinta Hollywoodmaiseen lomaan.

1. The Regent Beverly Wilshire / 9500 Wilshire Blvd, Beverly Hills

Tämä Beverly Hillsin ytimessä sijaitseva vuonna 1928 valmistunut hotelli on vuosien saatossa saanut vieraakseen A-luokkaisia tähtiä aina John Lennonista ja Al Pacinosta itse Dalai Lamaan. Kuuluisaksi sen kuitenkin loivat kauniit naiset. Paitsi Julia Roberts suositun Pretty Woman -leffan kuvauksissa, Charlien enkeleiden Farrah Fawcett ja Anjelica Huston ovat myös yöpyneet hotellin ylellisten lakanoiden välissä.

3186317199_9d876a9125_b

Kuva: Derek Purdy

2. The Standard Hotel / 848 Washington Street, Manhattan, New York

Ronskimpaan Michael Fassbenderin Shame leffan menoon löytyy The Standard hotelli New Yorkin Meatpacking District -alueen ytimestä ja suositun High Line puistokävelykadun yläpuolelta. 17 metriä kadun pinnasta kurkottava rakennus on tuulahdus uutta ja modernia arkkitehtuuria ylenkatsoen Hudson joen yli antaen sen vieraille mahdollisuuden ottaa kaiken hyödyn irti sen kuuluisista isoista lasi-ikkunoista.

5123919201_0759cd7e6c_o

Kuva: Wcm1111

3. The Park Hyatt / 3-7-1-2 Nishi Shinjuku, Shinjuku-Ku, Tokio

Kukapa ei haluaisi eksyä Tokion ytimeen ja jopa hieman hukkua kaupungin monikulttuuriseen käännökseen. Jos sanat menevät sekaisin ja etsit Scarlet Johanssonin sekä Bill Murrayn tavoin sitä jotain, suuntaa Lost in Translation -elokuvasta tutun viiden tähden The Park Hyatt hotellin 52. kerroksen baariin ja ihaile henkeäsalpaavaa maisemaa. Tokio avautuu sinulle jos niin haluat.

262261328_99aa299d87_b

Kuva: Jeroen Ellferich

4. The Plaza / 768 5th Ave, New York

Olet oikeassa. Yksin kotona 2: Eksynyt New Yorkissa filmattiin täällä. Samoin Crocodile Dundee. Ja Great Gatsby. Niin ja Melkin Julkkis. Ja nyt itse Plaza hotelli aivan New Yorkin keskuspuiston kulmalla on itsessään kuuluisuus, kiitos lukuisten Hollywood-leffojen. Eikä ihme, tämä 20-kerroksinen, 1650 kristallikruunuinen ja yli 100-vuotias kaunokainen sai maamerkin aseman vuonna 1969 ja on täten yksi maailman hienostuneimpia hotelleja.

4254087466_4f9af8d75d_b

Kuva: Paolo Rosa

5. The Bellagio3600 Las Vegas Blvd. South, Las Vegas

Las Vegasin Bellagio on yksi pelikaupungin eleganteimmista hotelleista, jonka inspiraationjuuret yltävät Comojärven Bellagio nimiseen pikkukylään. Italialaisvaikutteinen instituutti on vailla vertaa sisältäen oman taidegallerian, konservatorion, kasvitieteellisen puutarhan, yli kolmen hehtaarin kokoisen tekojärven suihkulähdejärjestelmineen, kolme eri Michelin tähtistä ravintolaa ja lukemattomia yksityiskohtia (yli 2000 käsin puhallettua lasikukkaa), jotka nostavatkin Bellagion maailman kärkeen. Mainetta nostaa entisestään Rush Hour 2, Ocean’s Eleven – kovat panokset ja Kauhean kankkunen -elokuvat, jotka keskittyvät hotellin ympärille hulluine juonineen. Mutta kaikkihan tietävät, että se mitä tapahtuu Las Vegasissa, jää Las Vegasiin.

64654912_333b50651a_o

Kuva: Tracy O

 Oletko aina halunnut saada palan Hollywoodia? Tässä mahdollisuutesi. Ainakin hotellin muodossa. Valitse suosikkisi ja koe lempparileffasi uudelleen omin silmin.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*