Vuoden 2018 jääkiekon mm-kisamatka Tanskaan

Vuoden 2018 jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut järjestetään tällä kertaa Tanskassa. MM-kisat pelataan Herningissä ja Kööpenhaminassa 4 – 20. toukokuuta. Tämä on ensimmäinen kerta Tanskalle, kun maa isännöi jääkiekon mm-kisoja. Uutta on myös se, että Etelä-Korea osallistuu ensimmäistä kertaa A-sarjatason jääkiekkoturnaukseen.

Pelit pelataan sekä Herningissä että Kööpenhaminassa. Otteluita pääsee seuraamaan Kööpenhaminan Royal Areenalla ja Herningin Jyske Bank Boxen -areenalla. Ottelut on jaettu siten, että lohkon A pelit pelataan Kööpenhaminassa ja lohkon B pelit puolestaan Herningissä.

Suomi on lohkossa B yhdessä Tanskan maajoukkueen kanssa. Jos haluaa siis lähteä kisaamaan Suomen kanssa jääkiekon mm mestaruudesta ja kannustamaan Suomen maajoukkuetta, matkakohteeksi kannattaa valita toukokuussa Tanska ja Herning. Suomen alkulohkon ensimmäinen peli on 5. päivä ja viimeinen 15. päivä Toukokuuta.

jääkiekon-mm-tanska-kööpenhamina

Finaali pelataan Kööpenhaminan Royal Arenalla. Kuva: royalarena.dk

jääkiekon-mm-tanska-herning

Leijonien alkulohkon pelit pelataan Herningissä Jyske Bank Boxenissa. Kuva: visitherning.dk

Jääkiekon mm -kisamatka Herningiin

Herning on kaupunki Jyllandissa, keskellä Tanskaa. Jylland on tunnettu pienistä kylistä, jotka on siroteltu pitkin Jyllandia mutta eivät kauaksi toisistaan. Herning on yksi alueen alueen vilkkaimmista kaupungeista, vaikka täälläkään asukkaita ei ole enempää kuin noin 50 000.

Jääkiekon mm -kisojen aikaa kaupungissa on ennätysmäärä hulinaa ja hinnat ovat myös korkeammat kuin normaalina turistikautena. Jääkiekon mm -kisat onkin ollut haaste Herningille, miten järjestää majoitus- ja logistiikkajärjestelyt pienessä kaupungissa. Majoituksessa Herningissä jääkiekon mm -kisojen aikaan joutuukin maksamaan jopa reilu 200 euroa yö. Jos haluaa säästää matkakuluissa, kannattaa etsiä majoitusta Herningin ulkopuolelta.

Jaakiekon mm herning

Kuva: Bjonsson via Pixabay

Tanskassa välimatkat ovat varsin lyhyet ja Jyllandissa on hyvät yhteydet kaupunkien välillä. Hyvä vinkki onkin vuokrata auto ja katsoa majoitus lähikaupungeista kuten Silkeborgista, josta on noin puolen tunnin ajomatka Herningiin. Näin samalla tulee nähtyä Tanskaa jääkiekkohumun ulkopuolelta.

Kulttuuria ja jääkiekkoa Tanskassa

Herning on pieni mutta vilkas kaupunki. Herning on erinomainen matkakohde ydistää jääkiekkon mm -kisat perhe- ja kulttuurimatkaan. Herningissä on monia museoita ja aktiviteetteja kaiken ikäisille.

Tunnetuin museon on HEART – Herning museum of Contemporary Art. Toinen modernia taidetta esittävä museo on Carl-Henning Pedersen ja Else Alfelts Museum. Mielenkiintoisesta arkkitehtuurista tunnettu museo on erinomainen kohde myös lasten kanssa, sillä museossa on lapsille omat klubi.

Jääkiekon mm tanska

Kuva: AJJ47 via Pixabay

Lisäksi alueella on paljon historiallisia kohteita ja ulkoilmamuseoita. Monet vanhoista ja historiallisista maatiloista on säilytetty ja ne avautuvat kesäaikaan vierailijoille. Vuokraa auto ja vieraille kauniissa ja pittoreskeissa Tanskan kylissä, joiden museot kertovat paikallista historiaa. Katso parhaimmat matkavinkit ja lennot Herningiin Expedian sivuilta.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*