10 vinkkiä lapsiperheen Lontoon-lomalle

Expedia-brändin Pohjoismaiden markkinointijohtaja Susanne Svensson on kotoisin Ruotsista, mutta on asunut Lontoossa jo kymmenen vuotta. Hänellä on 6-vuotias tytär ja 1,5-vuotias poika, ja yhdessä he ovat kolunneet Lontoota lapsille sopivia aktiviteetteja etsien. Susanne vinkkaa lempipaikkansa ja kertoo käytännön vinkkejä lapsiperheen lomailuun Lontoossa.

NtJDO

1. Luonnontieteiden museo on yksi Lontoon parhaimpia museoita lapsille, eikä vähiten ison ja näyttävän dinosaurusnäyttelyn ansiosta. Lapseni rakastavat paikkaa ja haluavat sinne aina uudestaan – onneksi museoon on ilmainen sisäänpääsy. Jos mahdollista, museossa kannattaa vierailla arkena, sillä viikonloppuisin jonot ovat pitkät.

2. Aivan luonnontieteellisen museon vieressä sijaitsee tiedemuseo, joka sopii kaikenikäisille lapsille. Tiedemuseossa on paljon kiinnostavaa nähtävää, ja se on yksi lempipaikkojamme vapaapäivän viettoon.

3. Lasten kanssa Lontooseen matkustaessa hotelli kannattaa varata läheltä puistoa, jossa lapset voivat leikkiä vapaasti ja kuluttaa ylimääräiset energiansa. Yksi lempipuistoistamme on prinsessa Dianan leikkipuisto Kensington Gardensissa. Puistossa on suuri merirosvolaiva, jossa lapset rakastavat kiipeillä. Kannattaa ottaa myös pallo mukaan!

4. Laivaretki Thamesilla sopii hyvin lapsille ja auttaa hahmottamaan kokonaiskuvan Lontoosta. Suosittelen jokiajelua yleensä kaikille Lontooseen matkaaville, ja siitä on tykätty. Osa turistilaivoista menee Greenwichiin saakka – siellä voi vierailla fantastisessa merimuseossa. Toinen vierailun arvoinen kohde on kuninkaallinen kasvitieteellinen puutarha Kew’s Gardens, jossa lapset voivat ottaa kasvomaalauksia ja oppia eri puulajeista.

5. Lelukauppa Hamley’s on useimman lapsen unelmakohde. Kaupan seitsemän kerrosta ovat täynnä leluja sekä erilaisia aktiviteetteja ja esityksiä. Lapsille on hyvä muistuttaa, ettei aikaa ja energiaa luultavasti riitä ihan koko kaupan koluamiseen, joten vierailtavat kerrokset kannattaa valita huolella. Kerron myös tyttärelleni etukäteen, että hän voi valita vain YHDEN lelun. Näin vältymme turhalta kiukuttelulta kaupassa.

6. Lontoossa on laaja valikoima hyviä lapsiystävällisiä ravintoloita. Voit pyytää suosituksia hotellin henkilökunnalta. Ravintola kannattaa valita melko läheltä hotellia, ettei paluumatka tunnu liian haastavalta, kun lapset ovat jo väsyneitä.

7. Valitse majoitus huolellisesti ja mieti etukäteen, mitä nähtävyyksiä ja turistikohteita haluat ehdottomasti nähdä. On hyvä pitää mielessä, että Lontoo on erittäin suuri kaupunki ja lasten kanssa voi olla vaikea matkustaa pitkiä matkoja.

8. Hop on – hop off -bussit ovat perheille kätevä tapa kulkea ympäri Lontoota, sillä ne ajavat kaikkien päänähtävyyksien ohi. Kokemukseni mukaan double deckerillä matkustaminen kuuluu lasten mielestä Lontoon-matkan parhaimmistoon.

9. Yritä varata liput museoihin ja muihin turistikohteisiin etukäteen, jotta voit keskittyä hauskanpitoon jonottamisen sijaan. Juuri äskettäin säästyimme etukäteisvarauksen ansiosta kahden tunnin jonotukselta.

10. Jos aiotte suunnata musikaaliin, muista vuokrata lapsille tyynyt. Niiden avulla he näkevät paremmin ja voivat eläytyä esitykseen. Tyynyn vuokraaminen maksaa yleensä noin punnan, mutta se kannattaa.

Tutustu myös Expedian My Real London -sivuun, jolla ihmiset jakavat uniikkeja vinkkejä Lontooseen: myreallondon.expedia.fi.

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*