10 asiaa, jotka jokaisen pitäisi muistaa matkalla

Kaikki  muistavat varmaan matkoja, jolloin asiat eivät ole sujuneet kuten Strömsössä. Lennot olivat myöhässä, hotellihuonetta ei tunnistanut samaksi kuin mainoskuvassa tai liian kunnianhimoinen matkasuunnitelma uuvutti jo muutaman päivän jälkeen. Myöhässä oleviin lentoihin et valitettavasti voi vaikuttaa, mutta moneen muuhun asiaan kylläkin. Tässä 10 matka-alan ammattilaisten toimivaksi havaitsemaa matkavinkkiä, jotka tekevät matkastasi ainakin hitusen sujuvamman ja hauskemman. kuvalähde

1.Pakkaa mukaan kaksi asiaa, jotka tekevät elämästä helmpompaa melkeinpä missä tahansa: Tyhjä vesipullo ja hattu. Monessa kaupunkikohteessa pullotettu vesi on naurettavan kallista, ja syrjäisemmissa matkakohteissa kova jano voi iskeä juuri silloin, kun lähin kauppa on kymmenen kilometrin päässä. Päähine taas suojaa sekä auringolta, kylmältä että vedeltä.

Backpack2.Söitkö juuri tajunnanräjäyttävän pasta-annoksen pienessä bistrossa jossain Pariisin syrjäisellä sivukadulla? Kirjoita paikan nimi ylös, muuten unohdat sen kuitenkin! Sama pätee mielenkiintoisiin baareihin, kadun nimiin ja siihen eriskummallisen näköiseen patsaaseen, josta haluaisit mielelläsi tietää lisää. Ennen kaikkea: jos tapaat mielenkiintoisia ihmisiä, kirjoita heidän nimensä ylös. Vaikka ette pitäisikään yhteyttä, ainakin sinulla on siihen mahdollisuus.
Kuvalähde

3.Hieman yllättävä, mutta kokeilun arvoinen vinkki: mene tutkimaan paikallista hautuumaata, se on hyvä tapa oppia maan kulttuurista ja tavoista. Erityisesti vanhat hautausmaat ovat todellisia aarrearkkuja, jotka ovat usein täynnä mielenkiintoisia tarinoita, kauniita muistomerkkejä ja paikallishistoriaa. Lisäksi hautausmailla saa yleensä vaellella melko rauhassa, ilman turistimassoja.

4.Ota paljon kuvia. Vaikka muistot onnistuneesta matkasta lämmittävät marraskuisena arkimaanantaina, vielä enemmän lämmittävät kuvat palmurannoista, jäätelöannoksista, palaneista mutta onnellista naamoista ja kulkukissoista. Älä ujostele kameran kanssa, vaan kuvaa rohkeasti kaikkea, mitä näet ja koet. Kauniit maisemakuvat ovat hienoja muistoja, mutta niin ovat myös heilahtaneet tilannekuvat ja nopeat napsaisut ohikulkevasta kulkueesta. Älä kuitenkaan stressaa kuvaamisesta: välilllä on hyväksyttävää unohtaa kamera laukkuun ja keskittyä hetkeen.

5.Älä koskaan pidä lompakkoasi housujen takataskussa. Se on yksinkertaisesti aivan liian helppo kohde taskuvarkaalle. Vyölaukut eivät myöskään ole suositeltava vaihtoehto: ne kiinnittävät liikaa huomiota ja huutavat, että kannat mukanasi jotain arvokasta.

6.Mene paikalliseen ruokakauppaan. Oli kyseessä sitten hurmaava, kauden vihanneksia myyvä tori tai jättimäinen supermarketti, vieraat ruokakaupat ovat kiehtovia paikkoja ja kertovat paljon paikallisesta kulttuurista. Ihmettele eri sipsilaatujen loputonta tarjontaa yhdysvaltalaisessa hypermarketissa tai nauti kanta-asiakkaiden iloisesta pulinasta pienessä kreikkalaisessa kulmakaupassa. Jos syöt vain ravintoloissa, jäät paljosta paitsi.

7.Kokeile halvan hotellihuoneen sijasta majataloja. Erilaiset majatalot ja Bed and breakfast-paikat tarjovat usein laadukkaita huoneita samaan hintaan kuin suuret hotellit halvimpia huoneitaan. Pienet majatalot panostavat huoneisiinsa, joten ne ovat usein persoonallisempia ja viihtyisämpiä kuin halvimmat hotellihuoneet. Lisäksi pienet majatalot ovat usein todella ystävällisiä ja mielenkiintoisia paikkoja.

8.Skannaa matkadokumenttisi ja passisi ja lähetä ne sähköpostiisi. Näin voit olla varma, että vaikka kadottaisit kaikki matkatavarasi, pääset varmasti käsiksi kopioihin.

9.Etsi halpoja lentoja alkuviikosta. Usein lentoyhtiöt julkistavat lentotarjouksensa maanantaina, ja tiistai-iltapäivään mennessä muut yhtiöt ovat yleensä pyrkineet laskemaan hintansa samalle tasolle.

10.Viimeiseksi: Ole rohkea ja avoin uudelle. Varovaisuus kannattaa, mutta yltiövarovaisuus ei. Puhu paikallisille, kuuntele heidän neuvojaan. Jos sinut kutsutaan paikalliseen ruokapöytään, mene. Älä noudata matkasuunnitelmaasi orjallisesti, vaan uskalla eksyä. Kun löydät jotain, josta pidät, pysähdy ja nauti. Muista, että usein juuri epäonnistuneimmista ravintolavalinnoista ja tuskaisimmista bussimatkoista tulee niitä muistoja, joita kertaat nauraen yhä uudelleen ja uudelleen.

 

Mitkä ovat sinun parhaat matkavinkkisi? Jaa hyväksi havaitut neuvot ja kokemuksen tuoma viisaus bogin kommenttiosiossa tai kommentoi twitterissä osoitteessa @expedia.fi.

 

0
0

0 Comments

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*